Megaláz az osztályom, mit tegyek?
A múlt héten írtam egy német témazárót. Elég szigorú tanárnál, akinél nem lehet puskázni. Telefont is ki kell rakni az asztalára. Egy feladatokkal teli (szabályok nélkül) német dolgozatban nem hinném, hogy puskázási lehetőség van.
Lényeg a lényeg 5 lett.
Tegnap kiosztotta és az osztály elkezdett háborogni, mi az, hogy én 5 kapok??
Közölték a Tanárnővel, hogy látták ahogy puskáztam. (érdekes módon akik közvetlenül mögöttem ültek nem láttak. Viszont a 3 paddal hátrébbiaknak szemet szúrt.) Esélytelen lett volna a puska, mert mint írtam mondatokat kellett alkotni, kiegészíteni...
A Tanárnő nagyon kiakadt. Közölte, hogy ő még ekkorát nem csalódott senkiben. Hiába mondtam, hogy nem csináltam semmit, az osztály ellenem volt és így esélytelennek minősült minden lehetőségesem arra, hogy lezárjam a hülyeséget. Újra kell írnom. Mikor ezt így elmondtam itthon nagy fefelháborodást keltett a szüleimben. Azt mondták ilyen nincs.
Nekem is nagyon rosszul esett, hogy megkérdőjelezték a becsületem. Az osztály teljesen megalázott.
Ennek persze vannak előzményei. Új vagyok a suliban. Gimiből jöttem és elég szorongósnak ismertek meg. Ezért élvezetből hónapokig piszkálódtak. Soha nem szóltam egy tanárnak sem miattuk. Megaláztak mások előtt többször is, a hajamba köptek...
Aztán egyszer, mikor az ofő kiakadt ezen, nagyon elkapta őket. Azután az egyik üzenetben bocsánatot kért. Persze itt az is probléma, hogy 13 lány 1 fiú arányban vannak a diákok. 1 hónapig nem szórakoztak velem. Tök jól kezdett alakulni a kapcsolat köztünk. Mígnem megírtam a vizsgákat ( azokból a tantárgyakból, amik a másik suliban nem voltak) és 4,5 lett. Akkor elszakadt náluk a cérna. "Mi az, hogy 4-5 kap, mikor mi anno 1-2 voltunk? Biztos puskázott"
Nehéz lett volna akkor is, hisz tanárral szemtől szemben ültünk. Úgy gondolom ennyi tanulás után,amit a vizsgákra szántam nem fogok direk 2-3 írni. Hihetetlenül rosszul esett ez az egész. Zavarja őket, hogy van aki tanul és foglalkozik a jövőjével. Nem vagyok kitűnő, de sokat javítottam. Viszont ők azon vannak, hogy lehúzzanak. Nem szeretném újra írni a németet, mert ott fognak ülni körülöttem és minden mozdulatomat lesik majd. Hangoskodnak, beszólogatnak, kinevetnek... Nincs erre szükségem. Meg különben is, az én becsületemet senki ne vonja kérdőre, ha nem látta a tanár.
Ti mit gondoltok?
Nehéz szitu.
Mondd meg a tanárnőnek, hogy ragaszkodsz hozzá, hogy újraírd, de csak és kizárólag úgy, hogy csak ketten vagytok a teremben, hogy ne mondhassa már megint valamelyik tökkelütött balfék, hogy csaltál. Így zavarni se tudnak.
Valószínűleg jól tudsz németül, írsz megint egy négyes-ötöst, és közben elmeséled a tanárnőnek a hajbeleköpős-osztályfőnökis sztorit, és akkor látja, hogy csak kamuztak, hogy utálnal mert nem vagy olyan full retardált, mint ők.
Ja, és ezek után minden témazáró végén kérdezd meg tőlük jó hangosan, hogy: "Most is puskáztam?"
Nehéz a helyzeted, mert még 1-2 évig gondolom "élvezned" kell a társaságukat.
Nyilván irigyek, hogy neked jobb jegyeid vannak.
#2-vel egyetértek: ragaszkodj ahhoz, hogy kettesben legyél a tanárral, amikor megírod. Ha ebbe nem megy bele a tanár, akkor kérd meg a szüleid, beszéljenek vele.
Nehéz helyzet, ez tény.
Én semmiképpen sem írnám újra. Megmondanám a tanárnak, hogy nem csaltam, a többiek nem kedvelnek, ezért állítják ezt, egyébként meg ha nem látta, akkor nem is értem, hogy vonhat kérdőre... Mert hát nem tudom hogy vagy vele, de szerintem ennyi éves korban mindenki puskázik itt-ott, és nem szokás egymást beárulni, mint alsóban...
Valahogy próbálj megbékélni velük. Bizonyára nehéz lesz, mert bármit is csinálsz, az nem fog tetszeni nekik. Szerintem keress közöttük valakit, aki nincs ellened, és össze tudnál vele barátkozni, később pedig megkéred, hogy szóljon valamit az érdekedben. De semmiképpen ne hagyd magad! Nem te hazudtál, hanem a társaid.
Majd írd meg, hogy mi lett végül.
Kitartás!
A te szavad az osztályé ellen. A tanár nem látta, hogy puskáztál, utólag nem állíthatja ő, hogy neked ötös lett, akkor puskáztál. Akkor amíg, ahányszor ötöst kapsz egy dolgozatra, akkor puskázol? Ez baromság. Még ha olyan tapasztalata lenne, hogy mindig puskázol, akkor sem tehetné ezt meg, az osztály is hiába mondaná utólag egy tanárnak, mondták volna akkor rögtön, ha látták. Semmiképp se írd újra, ez erkölcstelen a tanár részéről, szüleid helyében elbeszélgetnék vele, hogy ilyet sem tanárként, sem más helyen nem lehet tenni. Ha nem kér bocsánatot és gondolja meg magát, feljebbvinném az osztályfőnökhöz, igazgatóhoz is az ügyet.
Ahhoz, hogy a jó jegyekért cikiznek és ilyeneket művelnek, annyit tennék hozzá, hogy elég nehéz lesz így motiváltnak maradnod a tanulásban. Ez a továbbtanulásnál is gondot jelenthet, ha rontasz. Érdemes lenne megfontolni iskolaváltást, sem a tanulmányaidra nem lesz jó hatással egy ilyen társaság (tanárt is beleértve), kétlem azt is, hogy jól éreznéd majd magad. Persze ez már csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!