Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha az egyetemen kikezd velem...

Ha az egyetemen kikezd velem egy tanár akkor milyen hatósági szervnek számolhatok be erről?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 21. 23:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Esetleg a volt Ombudsman ?
2015. ápr. 21. 23:43
 2/14 anonim ***** válasza:
57%
Ha te egyetemista vagy, akkor csak ismered már a módját, hogy hatóság nélkül is le tudj pattintani bárkit.Az egyetemi tanár is emberből van.
2015. ápr. 21. 23:45
 3/14 A kérdező kommentje:
Hát azért szerintem ez nem ilyen egyszerű. de nem saját vélemények érdekelnek engem, hanem tényleges tanács.
2015. ápr. 21. 23:47
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Pedig itt az előtted szólónak félig igaza van.

Ha szimplán csak kikezdet veled az nem bűneset, szóval hatósági szervek szóba se jöhetnek, amíg nem zaklat.

Ha etikailag nem tartod helyesnek, akkor az egyetem vezetőségénél tehetsz panaszt, de bizonyíték kellhet.

Tényleg azt kellene eldönteni, hogy mennyire volt tolakodó, mert van az szint amikor érdemesebb udvariasan hárítani, mint hivatalos panaszt indítani.

Ha zaklat (és nem csak a te értelmezésedben véve hanem jogilag is), az már már kérdés. Akkor lépni kell. Első lépésben az egyetem vezetőségénél, de ha nem vagy elégedett az eredménnyel, akkor a hatóságnál is. Bizonyíték ekkor is kell persze.

2015. ápr. 22. 04:05
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az egyetemen már felnőtt ember vagy (nem kiskorú stb.), ezért igazából semmi nincs abban, ha a tanár másképp is érdeklődik irántad, főleg, ha a korkülönbség sem nagy. Velem már volt olyan, hogy egy csaj tanársegéd oktatómat elhívtam randizni, aki csak pár évvel volt idősebb nálam (de csak miután vége lett a szemeszternek). Semmi különös nincs ebben.

Persze vannak esetek, amikor gázos is lehet a szitu, pl. amikor a tanár 50 éves, házas, családos férfi, te pedig 19 éves csaj vagy... Erre is láttam már példát. Ez inkább már botrány, mint normális férfi-női kapcsolat, és külső szemmel csak az jön le, hogy a lány át akar menni, ezért szétteszi a lábát... Ez a dolog egyébként a többi hallgatóval szemben sem valami igazságos, de még ilyen esetben sem lehet semmit tenni, mert felnőtt emberek, az ő dolguk.

Ha nem akarsz semmit a tanártól, akkor egyszerűen női módszerekkel utasítsd vissza. Az, hogy egy tanár kikezd veled egyetemen, önmagában semmilyen bűncselekményt nem merít ki, így csak kinevetnének, ha ez miatt hatósághoz fordulnál... Na persze, majd minden kis hölgyike feljelentgeti a tanárát, hogy az zaklatja, mert nem bír nála átmenni, mi?

Ha viszont komolyan zaklat, molesztál, fogdos vagy megzsarol, hogy ha nem fekszel le vele, akkor megbuksz nála stb. - az már büntetőjogi kategória és lehet lépni az ügyben.

2015. ápr. 22. 04:33
 6/14 A kérdező kommentje:
és ha a tanár egynemű velem, 35 év különbséggel, és miután nem jött össze a dolog hallgatók előtt megvádol igaztalan dolgokkal, megsérti a becsületem, és ő vádol meg azzal, hogy zaklattam és személyiségzavaraim vannak?( pszichológusi jelentésem van arról, hogy ez nincs így és a pszichológus szerint is ki kellene rúgni, mert beteg és igazságtalan és nagyon durva amit folyamatosan csinál hallgatókkal...)
2015. ápr. 22. 05:08
 7/14 anonim ***** válasza:
Lehet hogy te tettél valamit nem?
2015. ápr. 22. 11:23
 8/14 anonim ***** válasza:

Ha hallgatók előtt jelenti ki, hogy személyiségi zavaraid vannak, akkor fel lehet nyomni, mert ez rágalmazás és/vagy becsületsértés (most hirtelen nem tudom, melyik). Csak az a kérdés, hogy a hallgatótársaid hajlandóak-e tanúskodni melletted.

Bár nekem gyanús ez az ügy, nem bírom elképzelni egy felsőoktatásban dolgozó tanártól, hogy ilyet tegyen (hiszen feltételezné az ember, hogy egy ilyen embernek van esze). Lehet, csak te értettél félre valamit.

2015. ápr. 22. 12:53
 9/14 anonim ***** válasza:

"személyiségzavaraim vannak"

melyikre gondolsz ,mert több ilyen személyiségzavar van

2015. ápr. 22. 13:08
 10/14 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 22. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!