Ezért milyen büntetést kaphatnék?
"Iskolai bunyók mindennaposak"
Nem tudom, te hol élsz, az én iskoláimban egyszer sem volt verekedés. Legfeljebb játékos, egyáltalán nem komoly, véres verekedés.
Piri lehet hogy te megúsztad a suliban de attól még az iskolai bunyó mindennapos.
A történet pedig úgy hangzik hogy ha valaki rád támad akkor te ugyanolyan mértékben megvédheted magad.
Tehát ha mondjuk valaki felpofoz téged, te meg megölöd akkor már visznek is.
Ha valaki megüt akkor visszaüthetsz de közel ugyanolyan mértékben.
Mondjuk felhúzod a csávót rendesen és lekever neked egy fülest. Ha erre mondjuk te betöröd az orrát akkor megint csak benézted.
Javaslom suli után intézni a dolgot utcán vagy bárhol.
Még inkább a suli előtt is de ne a suliban.
Ahogy kitetted a lábad máris közterületen vagy és a sulinak nincs köze hozzád emiatt ki sem rughatnak.
De ami igazán bölcs döntés lenne az az hogy hagyod a fenébe az egészet.
Keress új barátnőt és szard le a régit.
Ráadásul ha az ex-ed pasiját elintézed te leszel a legnagyobb gyökér a világon az egész iskola szemében.
ha már mindenáron oda kerül a sor akkor rúgás combra és ököllel testre
fejre max. füles hogy ne törd össze az orrát meg állkapcsát
és vigyázz a lökdösődéssel
ha szétfejeli a radiátort kellemetlen lesz a szüleinek a szemébe mondanod a bíróságon hogy: igen, én öltem meg a fiukat mert súgdolózott a hátam mögött
"De 16éves létemre 190magas vagyok, 3 éve kondizok közel 80 kiló vagyok és kickboxolok."
Íme a tipikus agyatlan gyúrós bunkó, aki mindent csak erőszakkal tud megoldani. Ennyi vagy öcsi. Mr. betonagy, nem csodálom, hogy a barátnőd dobott, ráadásul gerinctelen és agresszív is vagy.
Azt hiszem, eléggé el vagy tévedve a jogos védelem fogalmát illetően.
Az, hogy ő megüt, még nem jogosít fel arra, hogy ripityára verd. A védekezés mértéke nem lehet (számottevően) nagyobb a fenyegetettség mértékénél.
Igen, kirúghatnak, és még mehetsz a bíróságra is, bár mivel fiatalkorú vagy, valószínű, megúszod pénzbüntetéssel vagy közérdekű munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!