Egyetemistaként belezúgtam egy általános iskolás lányba. Inkább ne menjek tanárnak?
Kétségek között gyötrődöm... Nagyon nagy lelkifurdalásom van, de nem tudok az érzéseim ellen mit tenni.
Szóval tanárnak készülök és gyakorlótanár vagyok egy általános iskolában (!), ahol nyolcadikosokat tanítok. Van egy lány, aki nagyon kedves, de áhh... Szóval már eddig is elbűvölt az a tisztaság és kedvesség, ami egy 14éves lányból árad... Hogy olyan érzékenyek és romantikusak. Még akkor is így van ez, ha legtöbbször flegmák és beképzeltek, mert most kezdenek serdülni, de a lelkük mélyén még igenis tele vannak érzéssel. Hogy mondjam... Rengeteg lányt ismerek, rengeteg barátnőm volt már, magam korabeli, huszonévesek. És belőlük már kiábrándultam, mert ők valahogy olyan "felnőttek", kétszínűek, álságosak, anyagiasak. Mindig valami érdek van amögött, amit tesznek, a szerelmük mögött is. De egy 14 éves lány! Ahogy mosolyog, ahogy tud örülni, ahogy nevet, amilyen játékos! Szóval van ez a lány, a tanítványom, és mindig örül, ha lát, messziről integet, és ha szomorú verset veszünk, ő is szomorú, ha pedig vidám novellát, akkor nevet. :) Párszor már odajött óra után, és mondta, hogy tetszett neki az órám. Ajjaj... Nem gondoltam volna, de mindig rá gondolok.... Általában, ha hazamegyek, elhagyom az iskola épületét, akkor elfelejtem a gyeekeket is, de őt nem tudom kiverni a fejemből. Már odáig "süllyedtem", hogy azon töröm a fejem reggelente, milyen ruhát vegyek fel, hogy ő mit fog szólni... Tiszta hülye vagyok :D Ha reggel bemegyek az iskolába, őt keresem, és reménykedem, hogy meglátom a folyosón, ahogy a barátnőivel hülyül és nevet :) Volt már, hogy megláttak és nevetve szaladtak el, és azt hitték, nem látom őket. És pont ezaz... Amit a felnőttekből már hiányolok, de ami úgy érzem, benne még megvan, ez a fitos játékosság, ez fogott meg benne is.
Mit tegyek? Persze soha nem fogok vele kettesben beszélni, pedig legszívesebben ezt tenném. Igyekszem nem elárulni az érzéseimet. Sőt, igazából kerülöm vele a kontaktust. CSak órán, amikor felszólítom, akkor érzek valami rejtelmes élvezetet. Tiszta hülye vagyok, diliházba való. Ne menjek tanárnak, ugye? Gyerek vagyok még én is, de én soha nem fogok felnőni.
Na igen, ez az a "komoly", érett gondolkodás, ami, mint valami torz tükör, máris ilyen csúnyává és ijesztővé teszi a lelkem és az ártatlan érzéseimet.
Egyébként lehet, hogy tényleg csak mint gyereket szeretem, mint egy kedves lányt és az fogott meg benne, hogy valami olyat éreztem meg általa, ami bennem is megvolt régen, de örökre elveszett, mert ilyen komoly világban kell élnem, ami ilyen rút, mint ahogyan most te engem ábrázoltál.
De lehet, hogy tényleg én vagyok a rút.
Mindenesetre testiségről szó sem volt, és leírtam, hogy nem tennék vele semmi ilyesmit, és senki mással sem. Kicsit félreértetek engem, és nem hiszem, hogy értitek, miről hadoválok itt.
Szóval talán neked valami olyasmi csajt kéne keresned, akiben még megvan az a gyermeki ártatlanság, amit hiányolsz. Ha létezik ilyen egyáltalán. Fene tudja. Bár szerintem létezik, csak jó helyen kell keresni :D Lehet, hogy valami hittankörben kéne szétnézned, vagy valami önkéntes segédszervezetnél. Szerintem léteznek ilyen lányok/nők. Csak ők valószínűleg elsőre nem annyira "érdekesek", mert szürke egérnek tűnnek. Ugye az a probléma, hogy ha valaki szép, akkor egy előbb-utóbb ezzel megtanul élni. Anthony de Mello egy könyvében olvastam egy bölcs mondást: "A szépség mindig öntudatlan." (lehet, hogy "szentség" volt, pontosabban tudom, hogy az volt, de azt hiszem, egy párhuzamot vont, hogy ilyen tekintetben a szentség olyan, mint a szépség) Szóval egy szép lány előbb-utóbb megérti, hogy ő szép és elkezd játszani a fiúkkal, meg az emberekkel, úgy általában. Szerintem ez az a pont, amikor egy lány elveszti az ártatlanságát. Lehet, hogy akit te keresel, az inkább valami olyasmi, aki egy meg nem talált szépség. Mondjuk elhitették vele gyerekkorában, hogy nem szép, és ócska, szürke cuccokban jár, meg olyan frizurája van, hogy nem tűnik fel senkinek. Aztán, ha talál valakit, akkor kivirágzik, átalakul.
Egyébként szerintem a kérdés nem kamu, nekem hitelesnek tűnik a kérdező.
"És még meg is ideologizálod bakker, hogy nem egy szerencsétlenség vagy, aki a vele egykorú nők elvárásainak nem képes megfelelni, ezért olyanokkal próbálkozik, akiknek még személyi igazolványuk sincsen, hanem őt "megfogta a fitos játékosság"
Ebben sajnos tényleg van valami. Viszont nekem úgy tűnik, hogy a kérdező inkább kicsit meg van zavarodva. Engem is elbűvöl pl. az unokahúgom, de én tudom azt, hogy olyan értelemben, mint egy apát a lánya, akinek egyszerűen jól esik látni, hogy ilyen kis szeretnivaló gyereke van. Én is azt érzem, hogy egy ölelnivaló kis gyerek. Lehet, hogy hasonlóan a kérdezőben is az apai "ösztönök", érzések ébredtek fel, és ezt keveri a vonzódással.
Hát lehet... :)
Lehet, csak egyszerű fellángolás a koromból fakadóan, amit meg kell majd később tanulnom kezelni.
Bár azzal nem értek egyet, hogy ideológiát gyártok. Mert nekem tényleg nincs kedvem ebben a világban élni... Huh, ez elég drasztikus mondat volt :D
Miért vannak gondjaim a nőkkel? Mert általában olyanok, amit a #11-es írt. Mindent kifordítanak és mindig olyan képet mutatnak rólam, amiben ilyennek látom magam. De az is lehet, hogy tényleg mindig kifogom ezeket a "démonokat".
Annyi mindenesetre kezd előttem kirajzolódni, hogy mégis külön kell választani a párkeresést (ami magánéleti dolog) és a diákokhoz való hozzáállásomat (ami pedagógiai) ebben a kérdésben. Ugyanis a lányban én nem a "társat" látom, nem a "nőt", ilyen értelemben nem is vagyok belé szerelmes, tudom is, hogy nem lehetek! Amit iránta érzek, inkább egy nosztalgia, mert hiányzik a gyermekkorom. Ez annál erősebb bennem, minél több időt töltök velük. Valami elmúlt, ami többet nem jön vissza, és olyan közegben kell mozognom, amit a #11-es írt. Ilyen komoly, mindent drasztikusan látó emberek között.
Mindenesetre köszi, hogy végülis ezekre itt rájöttem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!