Miért érzem példaképnek?
Idén másodikos vagyok, és kb az év eleje óta egy osztálytársamat úgymond példaképnek érzem(tavaly még nem). Folyton úgy érzem, mintha egy összehasonlítási alap lenne saját magammal.
De egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miben "jobb" (ha jobb). Hogy jöhetnék rá? Miért érzem ezt? És más emberrel kapcsolatban még soha nem volt ilyen,azt hiszem.
Tavaly még év elején beszélgettünk, aztán azóta elvétve néhány szó, ált. sulval kapcsolatban. Azért nem alakulhatott ki barátság, mert nem volt semmilyen közös pont, így lényegében a beszélgetés is elhalt.
Ui: És félreértés ne essék, teljesen hetero vagyok.
17/F
Érdekes dolog ez. Én még általánosban éreztem ezt egy sráccal kapcsolatban, pedig látszólag teljesen alaptalan volt az egész. Nem voltak különösen jobb jegyei nálam, csak hozzám hasonlóan ő is ilyen "irodalmár" gyerek volt, szóval folyton elolvasta a szorgalmi olvasmányokat, meg mindig okoskodott az órákon, és ez nagyon idegesített. Rosszabbnak éreztem magam, ha nem jelentkeztem én is a plusz feladatokra hozzá hasonlóan. Nem tudom, miért, de nagyon én akartam lenni a legjobb az irodalomórákon.
Aztán képzeld el, egyszer csak valami eléggé megváltoztatta az egészet, mikor megmutattam neki az egyik novellámat. Teljesen odáig volt érte, nagyon megdicsért, meglepődtem, hogy ennyire tetszik neki. Rájöttem, hogy bár szorgalmasabb nálam, nem mindenben olyan jó, mint én. Teljesen megszűnt a versengési kényszerem.
Szerintem gondolj bele abba, hogy valószínűleg teljesen más típusú emberek vagytok, és te is tudnál neki valami irigylésre méltót mutatni.
Az egészséges versengés egyébként hasznos is, csak ne úgy kezeld, mintha valami életbevágóan fontos küldetés lenne jobbnak lenni nála, gondolj az egész helyzetre inkább motivációként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!