Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit gondol magában vajon az...

Mit gondol magában vajon az az érettségi előtt álló diák, aki egész évben nem járt be és most a tanártól kérdezi, hogy akkor ő most hogy fog leérettségizni? Érettségi előtt 1 hónappal?

Figyelt kérdés

Az osztálytársaim zöme finom szólva is hézagosan járt be egész évben. Mondjuk 1-2 hetente benéztek pár órára, ha ép nem volt jobb dolguk.

Van olyan is nem is egy, aki csak a TZ dolgozatokra jött be hogy legyen jegye, mert anélkül bukta és érettségire se mehet.

Össze is kapartak egy kegyelemkettest a TZ-ken (kezükben a mobil, válaszok wikipédiáról stb).

És most hogy nyakunkon az érettségi hirtelen felbugyognak valahonnan, mint csatornából a szar egy nagy eső után és kérdezik a tanárokat. Hogyan fognak leérettségizni? Érettségi tételek, meg ilyenek ezekről fogalmuk sincs.

Tankönyv meg hasonlók, kérdezni is felesleges. Nincs.

Persze a neten fenn van minden, nem is kell ide könyv, kidolgozott tételek is vannak. Csak egy gond van és ezen a net se segít: bizony csak el kéne olvasni és meg kéne tanulni.

De egy ilyen diák mégis mit gondol? Hogy az érettségin is átcsúszik majd egy kegyelemkettessel ahogy eddig mindig?

És az a baj hogy erősen valószínű hogy igaza is van. Ahogy hallom itt tényleg mindenkit átrugdosnak.

Állítólag volt olyan diák, aki érettségin megkérdezte ki tanítja a magyart, kihez kell odamenni felelni. Úgy tűnik X év alatt nem járt be annyit hogy ismerje a tanárokat.

2015. ápr. 1. 11:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
éS AMIKOR KÖZÖLTEM A TANÁRRAL HOGY ÍROK INKÁBB ,ERRE A VÁLASZ "KETTES"
2015. ápr. 1. 12:12
 12/18 anonim ***** válasza:
Közlöm veled az igazságot,nincs a tanároknál igazság,szimpátia szerint osztogatják a jegyeket,szóval ne legyél itt észosztó mert nagy tévedésben élsz
2015. ápr. 1. 12:13
 13/18 anonim ***** válasza:

Akkor ott a szülő is hibás, ha neki a kettes kell és nem az hogy normális oktatást kapjon a gyerek.

" X hiányzást összegyűjtő tanulónak a jogszabály szerint megszűnik a jogviszonya nem ismételhet évet sem. "

Nem, 250 órát meghaladó hiányzásnál elvileg osztályozó vizsgára kell menni, de ha értékelhető mert van elég jegye akkor nem szokták. Ha nem tanköteles, akkor bizonyos igazolatlan óraszám után (azt hiszem ezt csökkentették 30-ra) megszüntetik a tanulói jogviszonyt.

"De ha meg is buktatja az igazgató saját hatáskörben módosíthatja a jegyet mert a tanár által adott jegy az érettségin nem a végleges jegy hanem csak AJÁNLÁS. "

Az írásbeli és szóbeli érettségin is egyértelmű javítókulcs alapján pontoznak, tehát ha van 100 pontból 38 pontja az kettes, mert 40-től van hármas. Az igazgatónak ebbe semmi beleszólása nincs, mert ez központilag meghatározott értékelés.

2015. ápr. 1. 12:15
 14/18 anonim ***** válasza:

Engem sem érdekelt az érettségi, letojtam nagy ívben,mert nekem a technikum kellett abból a suliból, ahoz meg ugye kell az érettségi.

Semmit nem tanultam 2 évig,érettségi előtt 3 nappal nekiültem az osztálytársamtól elkért kidolgozott tételeknek és elkezdtem kicsi kis összegzéseket (puskával)csinálni.Ez két nap alatt meg is volt,de már ez alatt is tanultam, harmadik napon meg bemagoltam a vázlataimat.Mondjuk a történem érdekelt azt fejből tudtam mindent, sőt a második világháborút jobban tudtam mint a tanár.

A 3 nap alatt egy egész jó érettségit hoztam össze.

Szóval mutasd meg nekik ezt a választ.Még egy hónap van,az alatt bőven meg lehet találni egy kettes,hármasra.

Csak a tanárok paráztatják a diákokat,nem kell f.osni, nagyon egyszerűen egy s.zaros érettségi.

2015. ápr. 1. 12:15
 15/18 A kérdező kommentje:

"Az igazgatónak ebbe semmi beleszólása nincs, mert ez központilag meghatározott értékelés."

Az igazgatónak EBBE tényleg semmi beleszólása sincs, de ha ennyire képben vagy kíváncsi vagyok hogy oldasz meg egy gyakorlati szitut.

Igazgató közli hogy egyes érettségi vizsga (se szó se írásbeli) nem lehet. Ugyan nem mondja így ki de tudod, ha erősködsz hogy ez a dolgozat egyes, akkor átadja másnak a javítást neked meg másnap már nem kell menni.

Akkor itt megkérdem: hányas is lesz az a dolgozat? Na ugye hogy kettes! Még akkor is ha saját kézzel kell beírnod a válaszokat!

Vagy behívod a diákot és szó szerint bediktálod neki a helyes válaszokat, hogy mégse lógjon már ki a lóláb (eltérő kézírás).

2015. ápr. 1. 12:19
 16/18 anonim ***** válasza:

De te nem erről a mutyizásról beszéltél, hanem hogy " az igazgató saját hatáskörben módosíthatja a jegyet mert a tanár által adott jegy az érettségin nem a végleges jegy hanem csak AJÁNLÁS."

"Igazgató közli hogy egyes érettségi vizsga (se szó se írásbeli) nem lehet"

Írásbeli vizsgánál még tudnak csalni mert saját intézményből van a felügyelő tanár. Javításnál is lehet csalni ha olyan a tanár, de szóbelin ott az elnök egy másik intézményből és valószínű hogy nem az a kegyelemkettes fajta és ha szóbelin nem éri el a 10 %-t akkor bukás.

Az más kérdés hogy a kettes érettségihez szerintem nagyobb részt nem tudás kell hanem egy kis gondolkodás, szóbelin meg a forrásokkal több pontot össze tudsz szedni mint az írásbelin.

2015. ápr. 1. 12:37
 17/18 A kérdező kommentje:

Ez mind nagyon szép de nálunk itt még sose volt bukás az érettségin. Még ilyen "tanulókkal" se.

És hadd kérdezzek valamit: igazgató unokája ide járt. Néha lehetett látni (szökőévben egyszer). Érettségizni nem volt.

Fizikailag nem volt jelen se írás se szóbelin, csak a névsorban.

Mégis meglett neki az érettségi. Kérdezem:

a) hol írta az írásbelit? Mert ott az iskolában ott nem. Otthon?

b) hol volt az érettségi elnök amikor kiállították neki a bizit és az érettségi jegyzőkönyvet? Hogy nem kérdezte meg hogy miért van X bizonyítvány mikor csak X-1 tanuló volt?

c) ha egy érettségi elnök ezt "nem veszi észre" (ha-ha!!) akkor lehet hogy mást sem vesz észre? Lehet hogy csak azt veszi észre hogy a hatóságilag rögzített elnöki díj mellett még mennyi "csurran-csepen" hogy ne vegyen észre semmit?

2015. ápr. 1. 12:46
 18/18 anonim ***** válasza:

Mi az általános, hivatalos dolgokról beszéltünk.

"Lehet hogy csak azt veszi észre hogy a hatóságilag rögzített elnöki díj mellett még mennyi "csurran-csepen" hogy ne vegyen észre semmit?"

Igen, bár nem hiszem hogy ez az általános. De igaz hogy évről évre csökken az oktatás színvonala és a tanárok hozzáállása.

2015. ápr. 1. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!