Van ilyen beszédhiba?
Figyelt kérdés
Nemrég kaptunk új történelemtanárt és ha egy szóban az "í" betű után "t" betű van, akkor azt megnyomja, az "í" pedig rövid lesz. Pl: a "hódítani" szót "hódittani"-nak mondja
Mi elég furcsának tartjuk, de lehet ez valami beszédhiba?
2015. márc. 17. 14:46
1/4 anonim válasza:
Két dolgot tudok elképzelni: berögzült rossz szokás (valakitől hallotta és ő is így mondja)
vagy: ezt hallottam valahol, hogy a diszlexiának van olyan fajtája (vagy a diszlexia maga jár ezzel, már nem tudom...), hogy nem érzi a beszéd ritmusát (mi hosszú, mi rövid, hol van vessző a szövegben, stb. ). Így el tudom képzelni, hogy ő nem hallja, hogy csak egy t-vel kéne kiejtenie az adott szót.
De klasszikus értelemben ez nem beszédhiba.
3/4 anonim válasza:
Nekünk is ilyen a kémia-biosztanárunk. Nem tudom, mi ez, de nem valószínű, hogy beszédhiba, szerintem is inkább valami rossz szokás, ahogy az első is írta. Csak át ne vegyétek ezt tőle...
4/4 anonim válasza:
Ez thályszaólás, embër! Kéjrdezzétek mëg a Tanárúrtaúl, hogy nem-e Naógrád megyébül gyütt; ësetlëg nem-e fëlvidéjki taót-ë. Vágy csak simón váúrjatok amíg meg nëm szokjátok éjs akkor nëm fog zavarnyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!