Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van ilyen beszédhiba?

Van ilyen beszédhiba?

Figyelt kérdés

Nemrég kaptunk új történelemtanárt és ha egy szóban az "í" betű után "t" betű van, akkor azt megnyomja, az "í" pedig rövid lesz. Pl: a "hódítani" szót "hódittani"-nak mondja

Mi elég furcsának tartjuk, de lehet ez valami beszédhiba?

2015. márc. 17. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:
65%

Két dolgot tudok elképzelni: berögzült rossz szokás (valakitől hallotta és ő is így mondja)

vagy: ezt hallottam valahol, hogy a diszlexiának van olyan fajtája (vagy a diszlexia maga jár ezzel, már nem tudom...), hogy nem érzi a beszéd ritmusát (mi hosszú, mi rövid, hol van vessző a szövegben, stb. ). Így el tudom képzelni, hogy ő nem hallja, hogy csak egy t-vel kéne kiejtenie az adott szót.

De klasszikus értelemben ez nem beszédhiba.

2015. márc. 17. 14:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez tájszólás.
2015. márc. 17. 15:48
 3/4 anonim ***** válasza:
48%
Nekünk is ilyen a kémia-biosztanárunk. Nem tudom, mi ez, de nem valószínű, hogy beszédhiba, szerintem is inkább valami rossz szokás, ahogy az első is írta. Csak át ne vegyétek ezt tőle...
2015. márc. 17. 19:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez thályszaólás, embër! Kéjrdezzétek mëg a Tanárúrtaúl, hogy nem-e Naógrád megyébül gyütt; ësetlëg nem-e fëlvidéjki taót-ë. Vágy csak simón váúrjatok amíg meg nëm szokjátok éjs akkor nëm fog zavarnyi.
2015. márc. 20. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!