A tesitanároknak a legkönnyebb?
"Kedves 4-es, én pedig szülő vagyok, és elvárom, hogy a gyerekemet tanítsák."
Rendben. Várjad el.
Addig én kimegyek és kiszarom magam, mert káposztát ettem vacsorára.
"Rendben. Várjad el.
Addig én kimegyek és kiszarom magam, mert káposztát ettem vacsorára."
Ennyit a színvonalról.
A tesitanárnak is annyi a felelőssége, mint a többi pedagógusnak. Legalább megszerettetni a gyerekkel a sportot. Szakszerűen elmagyarázni, mit, hogyan kell.
Kölök egész nap ül a suliban, gép előtt. Egy jó tesi óra csodákra képes, mint ahogy nálunk, felnőtteknél is, ha végig tornázunk egy órát.
Aki szívvel-lélekkel csinálja, annak a tesi tanárnak nem a legkönnyebb.
Az pedig, hogy mennyi a fizetése, hadd ne érdekeljen már, tőlem sem kérdezi senki, de nem is tartozik másra.
Ezt választottam, (ez jutott) akkor tegyem hozzá magam a munkához. Ahogy elvárható ez bármilyen szakú pedagógustól.
Itt középsuliba a tesi tanárom annyit csinál, hogy bejön órára, aztán csináljunk csapatot és játszunk... tehát nagyjából nulla.
Ellenben van olyan tanár aki kidolgozza a belét, neki kell ezt is csinálnia, azt is, órarendeket stb...
Elég durva a különbség, lehet kevés a fizetése, de a nullára kapja, ami annyit tesz, hogy ha én kapnék pénzt mert ott tanulok a suliba, akkor már többet csinálnék a pénzért...
Amíg egy fizika vagy töritanár stb. szabadidejében dolgozatokat javít, addig egy tesitanár versenyekre kíséri a diákokat, neki ez a plusz munka. Nálunk általánosba annyi sportversny volt, hétvégén is, hogy a tesitanár simán benn volt annyit órán kívül mint amennyit egy másik tanár dogajavítással tölt.
Ettől még lehet hogy könnyebb neki, mint a többi pedagógusnak, nem tagadom. Pl ott van a tesitanári, ott vannak egész nap, saját tv, gép, hűtő, heverő. Emlékszem általánosba mindig ment a tv-jük, meg vették ki a hűtőből a kaját-üdítőt, elvoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!