Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A tesitanároknak a legkönnyebb?

A tesitanároknak a legkönnyebb?

Figyelt kérdés
Üdv! Azt vettem észre, az a tapasztalatom, hogy a tesitanárok nagy része nem csinál semmit. Pl általános iskolai tanárom egy középkorú, kövér, férfi volt, a gyakorlatokat természetesen nem mutatta be, a legtöbb óra focival és kidobóssal telt, év elején és év végén csinált pár felmérést aztán nagyjából ennyi. A mostani tanáromnál általában erősítünk, vagy focizunk (hozzáteszem egy szabályos fekvőtámaszt nem láttam még tőle). Én elhiszem, hogy nem egyszerű elvégezni a szakot, de utána tényleg ennyire nincs dolguk? Oké azt elismerem, hogy van rajtuk felelősség, mert gyakorlat közben megsérülhetnek a diákok. Az a furcsa, hogy amíg a matektanár, töritanár stb készül az órájára, dolgozatot javít, feleltet, pótvizsgáztat stb addig egy tesitanár óra előtt eldönti, hogy ma erősítünk vagy focizunk, van pár kötelező gyakorlat amit be se kell mutatnia aztán van egy héten maximum 26 órája.

2015. márc. 10. 23:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
35%

"Kedves 4-es, én pedig szülő vagyok, és elvárom, hogy a gyerekemet tanítsák."

Rendben. Várjad el.

Addig én kimegyek és kiszarom magam, mert káposztát ettem vacsorára.

2015. márc. 11. 00:20
 12/22 anonim ***** válasza:
76%

"Rendben. Várjad el.

Addig én kimegyek és kiszarom magam, mert káposztát ettem vacsorára."

Ennyit a színvonalról.

2015. márc. 11. 00:23
 13/22 anonim ***** válasza:
60%

A tesitanárnak is annyi a felelőssége, mint a többi pedagógusnak. Legalább megszerettetni a gyerekkel a sportot. Szakszerűen elmagyarázni, mit, hogyan kell.

Kölök egész nap ül a suliban, gép előtt. Egy jó tesi óra csodákra képes, mint ahogy nálunk, felnőtteknél is, ha végig tornázunk egy órát.

Aki szívvel-lélekkel csinálja, annak a tesi tanárnak nem a legkönnyebb.

Az pedig, hogy mennyi a fizetése, hadd ne érdekeljen már, tőlem sem kérdezi senki, de nem is tartozik másra.

Ezt választottam, (ez jutott) akkor tegyem hozzá magam a munkához. Ahogy elvárható ez bármilyen szakú pedagógustól.

2015. márc. 11. 03:53
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Néhány tanárnak egyáltalán mindegy hogy a gyerekek értik a tananyagot vagy nem. De vannak akiket nagyon érdekli. Én kisiskolás koromban nem szakképzett tanárokkal tanultam. El lehet képzelni hogy milyen nehéz egy angol szakos tanárt aki azzal van megbízva hogy angolt is tanítson és kémiát is amire nem szakképzett. Bár addig ameddig az igazgató nem talált erre szakosodott tanárt. Bele adott mindent hogy eltudja magyarázni és hogy megtanuljuk. Volt amikor velünk együtt leültünk és olvastuk a könyvet a tanárral. De mégis megtanultam a kémiát. Pont így volt egy ideig a fizikában és informatikán is. Minden tiszteletem ilyen tanároknak
2015. márc. 11. 08:19
 15/22 anonim ***** válasza:

Itt középsuliba a tesi tanárom annyit csinál, hogy bejön órára, aztán csináljunk csapatot és játszunk... tehát nagyjából nulla.

Ellenben van olyan tanár aki kidolgozza a belét, neki kell ezt is csinálnia, azt is, órarendeket stb...

Elég durva a különbség, lehet kevés a fizetése, de a nullára kapja, ami annyit tesz, hogy ha én kapnék pénzt mert ott tanulok a suliba, akkor már többet csinálnék a pénzért...

2015. márc. 11. 14:57
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a jelenlegi tesitanárom. Szoktunk csinálni gyakorlatokat és be is tudja őket mutatni, mindig el is mondja, hogy ő csak olyan dolgot vár el tőlünk, amit ő is meg tud csinálni. Viszont rengeteget szoktunk játszani és inkább ez van többségben. Azért annyira kevés órájuk szerintem nincsen....a mindennapos testnevelés miatt, legalábbis egy olyan iskolában, ahol kevés tanár van ott több osztály jut egy tanárra és heti 5 órával számolva szerintem azért az nem kevés....egy informatika, rajz, ének, művészettörténet például jóval kevesebb órát jelent (persze, tagozattól és iskolától is függ). Egyébként én eddig azt vettem észre, hogy az olyan tanárok, akik valamilyen készségtárgyat tanítanak, sokkal lazábban veszik a dolgokat mert azért mégsem olyan "fontos" mint egy nyelvtan, vagy angol vagy történelem. Ezeket a tantárgyakat leginkább azok a diákok szeretik, akik egyébként is sportolnak vagy nem tudom például hangszeren játszanak zenélnek és nyilván iskolai óra, nem kívánságműsor, de szerintem a tanárok nem akarják ilyennel "nyaggatni" vagy "gyötörni" a diákokat. Nyilván szükség van a mozgásra, az ének egy része is mondjuk hozzátartozik az alapműveltséghez vagy mondjuk a rajz segíti a logikus gondolkodást, de ez kevésbé fontos és nagyobb szükséged lehet mondjuk a fizikára mint a kézenállásra. Akit pedig érdekel az többnyire úgyis jár valamilyen iskolán kívüli foglalkozásra illetve felveheti fakultációnak, leérettségizhet stb.. Én sem tartom ezt olyan fontos tantárgynak. Illetve szerintem olyan szempontból rossz ez, hogy ugye, a mindennapos testnevelés is elviekben azért van, hogy rávegyék a gyerekeket a mozgásra, megszerettessék a sportot, de nem hiszem, hogy ennek a legjobb módja a gyűrű, korlát vagy a talajtorna például (biztosan van, aki szereti, de szerintem ez nem gyakori) és mondjuk csapatjátékokkal, teszem azt foci, kosárlabda, röplabda lehet, hogy szimpatikusabb lenne a diákok számára. Valamint nyilván ez leginkább a tanártól függ, hogy hogyan áll hozzá a tanórához, hogy egyáltalán érdekli-e vagy csak történjen, ami történik, de ez nem csak a tesitanároknál van így, hanem minden más szaknál is.....
2015. márc. 11. 16:57
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Illetve adminisztráció, papírmunka nekik is ugyanúgy van mint minden más tanárnak.
2015. márc. 11. 16:58
 18/22 anonim ***** válasza:

Amíg egy fizika vagy töritanár stb. szabadidejében dolgozatokat javít, addig egy tesitanár versenyekre kíséri a diákokat, neki ez a plusz munka. Nálunk általánosba annyi sportversny volt, hétvégén is, hogy a tesitanár simán benn volt annyit órán kívül mint amennyit egy másik tanár dogajavítással tölt.

Ettől még lehet hogy könnyebb neki, mint a többi pedagógusnak, nem tagadom. Pl ott van a tesitanári, ott vannak egész nap, saját tv, gép, hűtő, heverő. Emlékszem általánosba mindig ment a tv-jük, meg vették ki a hűtőből a kaját-üdítőt, elvoltak.

2015. márc. 11. 17:55
 19/22 A kérdező kommentje:
Oké megy versenyre az de az nincs túl gyakran. Ma is azt mondta fussunk pár percet csináljuk 20 fekvót azt focizhatunk, meg se kellett mozdulnia.
2015. márc. 11. 20:11
 20/22 anonim ***** válasza:
Tudom, régebbi topic, de ez nem mindenkinél van így... én imádom a tesitanárom, mert nagyon jó arc, kedves ember, aki nem mellesleg érti a dolgát is. Nálunk Ő viszi a Sportalapítványt, kézimeccseket nyer országos szinten, kb. estig edzéseket tart (néha a suliban, máskor a focipályán). Az én szívbetegségemre pl. ő jött rá (nem nagy cucc, viszont nagyon szarul vagyok a futástól), és rengeteget segített, nemcsak elmondani anyáméknak, hanem konkrétan biosz órát tartott nekem, hogy miért van ez, majd egy csomó tippet mondott, mit kellene ellene tennem, hogyan éljek ezzel együtt. Nekem egy héten idén 5 órát tartott, 3 az osztályommal, 2 gyógytesi, és heti 4 gyógytesit tartott, amellett kosarat, röpit, focit (kézit most vmi nő viszi), plusz legalább 4-5 osztályt vitt rajtunk kívül. Az órái kemények voltak, de hasznosak, és MINDEN gyakorlatot képes volt bemutatni, még 50 évesen is, közben olyan poénokat tolt le, hogy szakadtunk minden óráján. A nehézségtől is, meg a röhögéstől is. Ha koszos volt a szertár, szerzett maga mellé két embert diákokból, és együtt kitakarítottuk, sosem ment el úgy, hogy minden dolgát be ne fejezte volna előtte. Szóval van, aki szívvel-lélekkel csinálja. Esküszöm, a tesitanárok gyöngye, nálunk mindenki szereti. Ja, és ha valaki képes veled megszerettetni a sportolást, amit egyébként rühelltél, akkor az már nagyon jó. Csak ennyi. :)
2015. jún. 30. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!