Nem elgondolkodtató, hogy nyelvi előkészítő évfolyammal indulva 5 évvel később a két végzős évfolyamban senkinek sincs meg még a középfokúja se? És a mezei érettségi legelemibb feladatai is gondot jelentenek?
El se hiszitek sztem, amit leírnék.
A dolog apropója annyi, hogy olvastam, az egyik gimiben (Kazinczy) a nyelvi előkészítősök szinte mindegyike úgy lép be a végzős 12. évfolyamba, hogy min közép, de inkább felső két C nyelvvizsga megvan egy, de többnyire kettő nyelvből. És hogy ez nem szokatlan a nyelvi előkészítős képzés esetén, ezért KÁR VOLT ezt a képzési rendszert felszámolni.
Ld eduline
Na hát JÖJJENEK HOZZÁNK!
Én nyelvi előkészítős voltam. A két végzős évfolyamből (kb 60 ember) 1 azaz EGY darab ember akadt aki képes volt összekaparni egy közép C nyelvvizsgát, de ő is megmondta: csak a külön NEM iskolai nyelvórák miatt.
A nyelvi előkésíztő után a tanulók 90%-ának még a totál zéró szintű nyelvi érettségi is szinte megugorhatatlan akadály. Kegyelem kettessel átrugdosás és hasonlók.
Méghogy felsőfokú vizsga ugyan.
Azt az egy szem középfokús embert úgy mutogatták a tanárok mint a földre szállt csodát. Tény: az egész iskolában (kb 400 ember) senkiről se lehetett hallani egyik évfolyamom se akinek meglett volna a vizsga.
Itt nálunk már az is nagy szám, ha X nyelven az illető egyáltalán meg tud szólalni, és el tudja mondani: Józsika vagyok 18 éves és Bp-en lakom. Ez a mondat angolul az emberek java részének megoldhatatlan X év nyelvtanulás után. Aki már ennyit tud, ott a tanár tapsol és hurrázik.
Na hát ennyit a NYEK-ről.
Ha valaki megkérdezné milyen iskola ez? Tán valami fogyatékos iskola? Hát nem az (illetve dehogynem, kezdve a totál dilettáns hulladék tanárokkal, akik közül nem egy diploma nélkül tanít és még meg is mondja…) . Szóval egy mezei alapítványi iskola.
Ahol pl tanít egy olyan angoltanár aki hónapokat töltött a pszichiátrián bentlakásos kezelésen. És marokszám tömi magába a gyógyszert, és ötpercenként közli: hát én felkötöm magam. Most.
Ilyen remek emberek vannak nálunk. De a színvonal nem miattuk ilyen. A diákok java része „szocpolos” diák (=azért iratkozik be, hogy legyen hol melegedni és a jogviszony miatt kapja a családit).
1.) Ha a gyerek otthon tanul rá és érdekli akkor nem számít milyen az oktatás. Úgyis megtanulja! Aki csak órán van ott, otthon meg elő se veszi ne várjon sok mindent ha nem olyan az agya mint a szivacs
2.) Ha nagyon jó a tanár akkor ott is meglehet tanulni. Fontos az, hogy tudjon fegyelmet tartani! Nálunk is ezzel lett elrontva az egész, hogy minden volt csak tanítás nem...
Sok ilyen iskola van.. az ember még 8-os korában szart se tud, hogy hova menjen és ha a szülő nincs észnél(az esetek nagy %-nál nincs) akkor beleegyezik, hogy a gyerek menjen abba az iskolába amibe ő akar.
Én nagyon kis látókörrel rendelkeztem, a helyi gimnázium volt az 'álom', hogy de elit stb. Nagy *****
Ha újra kezdhetném, magam rúgnám szájba és átírnám a lapon egy nagyon erős gimire ami nem helybeli...
Persze az érettségik mind 90% fölött lettek az angol is 97% de ez mind a saját érdemem és nem a tanároké...
Na ja! Csak gondolom ezen iskolákban számlát elismervényt kapnak a befizetésről és nem csak úgy átveszik a pénzt és semmi papír és már tűnik is el a pénz az átvevő zsebében.
Az alapítvány vezetője és holdudvara meg gyanúsan jól él (úzsómedencés ház stb). Azt mégis miből? Abból a fizuból amit itt hivatalosan tanárként/igazgatókétn kap? Hát abból biztos nem?
Hát akkor? Csak nem abból az alapítványi pénzekből amit papír nélkül vesznek át semmi nyoma hogy ki mikor mennyit fizetett így elszámolni sem kellhet vele? Amiről nincs papír ott nincs miről elszámolni.
Mennyit szedtek ma be? 100.000-et? Papíron mennyit? Papíron semennyit. Akkor a 100-al mit csinálok? amit akarok. Hiszen hivatalosan nem is létezik a pénz.
Ld úszómedencés ház stb.
Jó biznisz.
"KÖTELEZŐ jelleggel, törvényesen fizetősek"
Az emberek 90%-a azért jön ide hozzánk mert közel van. Tök mindegy milyen iskola csak közel legyen.
Vana oylan diék aki elköltözött és egyből iskolát váltott. 2 buszmegálló lett volna a különbség.
De hát ő annyit nem utazik!
"Én nagyon kis látókörrel rendelkeztem, a helyi gimnázium volt az 'álom'"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!