Szerintetek holnap menjek iskolába? Tegnap 37,9 fokos hőemelkedésem volt és nem voltam valami jól, ma már lement a hőemelkedésem és sokkal jobb a közérzetem.
Erdekes... a kisfiam is ket napja belazasodott, tegnapelott ejjel 38,4-et mertunk, ma ejjel mar laztalan volt. Se kohoges, se takony.
Vard meg a ma estet, ha felszokik a lazad, menj orvoshoz. Ha nem, mehetsz suliba szerintem.
Elég nagy tudatlanságra vall az a nézet, hogy csak akkor van baj, ha magas láz is van.
Ha beteg vagy, akkor bizony ki kell kúrálnod magad. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy mihelyett egy kicsit jobban vannak, vagy lemegy a lázuk, egyből mennek dolgozni/iskolába. Holott ezzel nem csak maguknak ártanak, hanem másoknak is. Az orvos nem hülyeségből szokott egész hétre kiírni: ennyi idő kell, hogy a szervezeted teljese megbirkózzon a betegséggel, és ne csak tünetmentes legyél, hanem gyógyult. Ha betegen közösségbe mész, akkor túl azon, hogy a gyenge immunrendszered felülfertőződhet, másokat is megfertőzhetsz, mivel a szervezetedben még hemzsegnek a kórokozók.
Végül, amit már mondtam: nem a láz a betegség egyetlen ismérve. A láz az csak egy immunreakció, ami nem feltétlenül ál larányban a fertőzöttség szintjével. Tökéletes a közérzeted? Nem fáj a torkod? Orrváladékod (takony) van? Ezek mind-mind a betegség tünetei, és nem csak akkor kell komolyan venni, ha lázad van.
Én azt mondom, holnap menj el orvoshoz, ugyanezt, amit nekünk leírtál, ő majd megvizsgál, és eldönti, hogy mehetsz-e közösségbe vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!