Mit csináljak, ha 1-es lett a témazáróm és 2-re javítottam, pedig nagyon sokat tanultam és anya is tudja, meg apa is? Hogy álljak ezek után a tanár elé?
Egy rossz jegy miatt nem kellene ennyire kiakadni.
Nyilván nem érted az adott anyagot. Dolgozz még rajta. Ez nem magolásos tanulást jelent, mert annak semmi értelme, hanem próbáld meg tényleg magadévá tenni a témát.
Ennyire ne borulj ki egy kettes miatt. Mindenki járt már így, nem kell túlgörcsölni. Emberek vagyunk, nem gépek. Nem érthetünk mindenhez egyformán. :) Majd kijavítod a rosszabb jegyeket és hidd el, nem dől össze a világ, ha nem vagy színötös tanuló.
Fel a fejjel, ne hagyd, hogy a szorongás uralja az életed! Zaklatott lelkiállapotban amúgy tanulni és teljesíteni is sokkal nehezebb. Inkább szedd össze magad és fordíts időt a pihenésre is!
Ez csak egy jegy, majd kijavítod, emiatt ne idegeskedj.
Majd egyetemen, mikor egyetlen egy darab jegy fogja meghatározni az egész félévedet. :D
Most lett vége a vizsgaidőszaknak. Az utolsó vizsgámra nagyon sokat tanultam, tényleg, rengeteget. A gyakorlati részét max pontosra írtam, ami a vizsgának a 60%-át tette ki, azaz, kapásból volt 60 pontom. Az elméletet is tudtam, de nem max pontosra. Tehát, például volt egy 9 pontos felsorolás, abból "csak" 8 jutott eszembe, ezért 0 pontot kaptam rá... :) Ugyanez volt a többi elméleti kérdésnél is, hogy nem jutott eszembe az összes felsorolás, vagy nem szó szerint írtam le az adott fogalmat, 0 pont... Így lett az 5-ös tudásom 2-es... :) Bosszantani bosszant, de tenni nem tudok elenne semmit.
Neked viszont lesz még egy csomó lehetőséged javítani. Esetleg beszélj négyszemközt a tanárral, hogy adna-e még egy lehetőséget, de ilyen miatt tényleg felesleges idegeskedni. Hidd el, később csak rosszabb lesz.
"próbáld meg tényleg magadévá tenni" ajjaj ebből nem sok jó sülhet ki..."
Szerintem nagyon nem normális dolog egy sima tanács tekintetében kiforgatni a szavaimat, és rosszat belemagyarázni.
Egyszerűen arra gondoltam, hogy ne bemagolni akarja a dolgokat, hanem megérteni. A tananyagot így tesszük magunkévá. Ez egy kifejezés. Elég baj, ha nem ismered...
Én uvy döntöttem 4est irok be 1 helyett
Deremélem.megvan a 2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!