Szerintetek igaz amit a rajztanárom mondott?
Szóval elővett egy 9-dikes által festett festményt, mire egyből rávágta, hogy gyenge és béna.
Majd valami ilyensmit mondott:
Aki nem ért a művészethez, az egyből rávágja erre, hogy jó, és szép. Aki ért hozzá, az meglássa a hibákat, és semmit nem lát ebben az alkotásban.
Ezen elgondolkodtam, és mikor hazaértem, akkor a tesóm csodált egy sminkalkotást. Én egyből "lebutítottam" és megkaptam, hogy abban a sminkben nincs semmi. Ekkor jöttem rá, hogy az a mondat, amit mondott, az igaz lehet.
Szerintetek?
Első, ez szép, de ami giccs az giccs, ami gyenge az gyenge. (Persze vannak olyan művészek, akik szándékosan gyártanak giccseket és baromira meg is gazdagodtak belőle.)
Nálunk sokan voltak akik gyengén rajzoltak, de volt mögötte gondolat, azokat értékelte a tanár ettől függetlenül. De aki giccset fest és még rosszul is, azt nem szabad hiú álmokba ringatni. Persze lebénázni azért túlzás, egy középiskolás tanárnak nem az a dolga, hogy széttiporja a gyerek lelkivilágát, de terelgetni kell őket.
Nem olyan tanár, mint aki iskolába tanít.
+ órákat lehet tőle venni (ingyen).
Amolyan rajzkör, vagy nem tudom hogy mondjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!