Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tehetünk ebben a helyzetbe...

Mit tehetünk ebben a helyzetben? Egy lány ismerősöm ma öngyilkos lett. Többi lent.

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy anyukám munkatársának a keresztlánya, akit anyum munkatársa nevelt ma öngyilkos lett. 16 éves volt a csaj. Ma 9-re kellett volna mennie a suliba, mert az 1. órája elmaradt. Délután a keresztapja holtan találta a lakásban. Azonnal értesítették anyum munkatársát, hogy a házuk előtt egy halottszállító autó van és a lány meghalt. Sokkolta őt a hír. Biztos vagyok benne, hogy azért lett öngyilkos, mert az osztálytársai rendszeresen piszkálták és a tanárok se tettek semmit. Amúgy csajról annyit még lehet tudni, hogy a vér szerinti anyja elmegyógy intézetben él, és a csaj vér szerinti apja nem sokkal a szülés után otthagyta az anyát a gyerekkel. Sajnos én is ugyanabba a gimibe jártam ahova ő, és engem is piszkáltak a többiek. Én már felháborítónak tartom, hogy egy középiskolában, ahova én is jártam, már öngyilkosságba kergetik a diákok az áldozataikat. Ez egy kisvárosi középiskola és majdnem mindenki ismer mindenkit. Bepereljük-e azt a sulit? Ha valaki tud értelmes választ adni, azt nagyon megköszönném. Üdv.
2015. jan. 28. 22:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm a hasznos választ. Sajnos velem megcsinálták gimiben az osztálytársaim, hogy levelet írtak az igazgatónak, hogy távolítson el engem az intézményből, mert ellenkező esetben ők kiiratkoznak. mindezt azért tették, mert fogyatékkal élő vagyok és nem bírták elviselni, hogy én sikeresebb vagyok náluk. Az említett csaj pedig nem élt semmilyen fogyatékossága. Úgy gondolom, hogy az öngyilkosság nem megoldás semmire. Mamám mondta, ha már a suliba nem fogadnak be, akkor keressek magamnak másik társaságot, amely önmagamért szeret. Mióta fősulira járok, azóta sokat javult a helyzet. (idén decemberbe végzek).
2015. jan. 29. 00:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Azzal én is egyetértek, hogy sok felesleges tantárgy helyett a gyerekeket megtaníthatnák a toleranciára, tiszteletre és a családi életre nevelnék őket. Az a baj, hogy a kiközösítés már egész kicsi kortól elkezdődik és az a gond, ha valaki valamilyen téren eltér az átlagtól, azt kinézik, esetleg bántják. Még az is felháborító, hogy a tanárok nem tesznek semmit, és rosszabb esetben még az áldozat ellen is hangolják az egész bandát. Azt a csajt is azért piszkálták a többiek, mert állítólag, nem akart a menőkkel lógni, hittanra járt, egyszerűen öltözködött, jól tanult, és még szerény anyagi körülmények között élt.
2015. jan. 29. 00:25
 13/16 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk én nem hagynám figyelmen kívül azt, hogy a gyerek anyja pszichológiailag problémákkal küzd, olyan szinten, hogy intézetben kell élnie. Nem fordulhat elő, hogy valami olyan baja van, ami esetleg örökletes? Meddig nevelte ő? Mert az sem mindegy.

Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy nem tartom elképzelhetetlennek, hogy volt a lányak valamilyen örökölt vagy a körülmények miatt kialakult pszichológiai gondja már a kezdetektől. Szóval ez az öngyilkosságba kergetés lehet, hogy kicsit erős. Mondom ezt úgy, hogy engem is mindig bántottak, azóta is elkerülöm a régi osztálytársaimat, semmilyen iskolán kívüli buliba/bankettre/bálba nem mentem el, sem pedig találkozóra.

Amúgy beperelni felesleges lenne, főleg neked. Ehhez az ügyhöz semmi közöd, szóval NEKTEK, így többesszámban nem kell semmit tennetek, mert nem a te ügyed. Az, hogy neked korábbi dolgok miatt bajod van a sulival, az nem jelent semmit.

2015. jan. 29. 01:56
 14/16 A kérdező kommentje:
kb. féléves lehetett mikor a csaj elkerült a keresztszüleihez
2015. jan. 29. 09:40
 15/16 anonim ***** válasza:
58%
Amikor én középiskolás voltam, kb 20 éve, ha ilyen zaklatás történt, akkor összefogtunk páran fiúk és iskolán kívül jól megvertük az illető(ke)t. Ne félj, egy hétig otthon maradt(ak). Kéken zölden nem mertek iskolába jönni. Aztán nem is kellett az igazgatónak aggódnia, mi mindig elintéztük az ilyet. Erre szerveződtünk. Manapság nincs összefogás. Csak félelem meg rettegés. :/
2015. jan. 29. 19:38
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt hasonló történet,öngyilkos lánnyal együtt.Iskolát nem lehet perelni,semmi sem történne,sőt a hatóságok ezen nem is gondolkoznának,mert nincs miért perelni.Ezek magánéleti problémák,amiről nem maga az iskola tehet,sokkal inkább a kortársak,az iskolának pedig nem felelőssége az,hogy a személyisége szerint vegyen fel adott diákokat.
2015. jan. 29. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!