Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hogy képes egy tanár a saját...

Hogy képes egy tanár a saját kollégáival megosztani egy privát levelet? amit mellesleg egy diákja küldött neki

Figyelt kérdés

2014. okt. 11. 12:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam, hogy legyél belé szerelmes és sajnáld, csak próbáld ezt tisztázni vele.

Nem azért kell tisztázni, hogy sajnáld csak ha tisztázod

1. más tanárok, esetleg diákok szemében azonnal leveted ezt a "fura tini" vagy "hisztis tini" képet és látni fogják eléggé éretten kezeled a dolgokat

2. Hatalmas bátorságra vall kiállni a tanár elé és elmondani azt, amit írtam, hogy mit kéne mondani és hogyan; még ha maga a tanár szemében ez nem 100%, de másokéban biztos (és ha ezek után még ezt is elbohóckodja a tanár, akkor a többiek szemében inkább ő lesz az, aki furán kezeli a dolgot

3. Még oda fogsz járni x ideig; nem lenne jobb, ha nem áskálódna emiatt addig is? Szépen elmondod ezt a pár mondatot és többé nem keresed, nem fejted ki semmiért a véleményed és leszáll Rólad

4. Plusz ez a konfliktus is hirtelen zárul le, nem pedig fokozatosan, az idő múlásával

5. Magadnak is jót teszel vele, magad is megnyugtatod ezzel.

2014. okt. 14. 20:04
 12/17 A kérdező kommentje:
Igaz,csak tudod én tisztázni akartam,de hirtelen jött be az osztályba,és kezdte is az órát,majd olyan undok volt hogy meg se mertem inkább szólalni..nagyon kínos volt..főleg amikor közölte hogy "még nem nézte az e-mailjét" persze ..
2014. okt. 14. 20:53
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha valamit nem teszünk meg, akkor utólag nincs mit megbánni.Fel is jelenthetne téged, ha kibeszéled fb.-on.Tiszteld a tanárnődet és fogadd el olyannak, amilyen és ne akard megváltoztatni.Többet megtapasztalt már nálad és nem kell magadra haragítani az egész tanári kart.Javaslatom, hogy cselekedeteid mindig olyanok legyenek, hogy emelt fővel közlekedj és bátran szembenézz bárkivel.Ez a gerincesség, az őszinteség , hogy a cselekedeteinknek mindig van következménye amit, nekünk kell viselni.Akár pozitív, akár negatív.
2014. okt. 15. 11:45
 14/17 anonim ***** válasza:
Te már tettél fel egy kérdést, és nem értem, hogy miért vagy meglepődve, amiért nem szimpatizál veled, tekintve, hogy megmondtad neki a véleményed róla...Ezt még mindig gyávaságnak tartom, ahogy az előző kérdésedben már említettem is.
2014. okt. 15. 20:13
 15/17 anonim válasza:
Én nem értek egyet az elöttem szólókkal, én is írtam már tanárnak fb.-n (nem is egyszer), de nekem egy tanárom se mutatta meg soha senkinek. Szerintem a levéltitok megtartása a bizalom és tisztelet alapja és ahhoz, hogy egy gyerek tisztelje a tanárt, a tanárnak is tisztelnie kell a gyereket.Azzal sem értek egyet, hogy hunyászkodjon meg, hiszen attól nem menőnek, hanem gyávának és behízelgőnek fogják tartani. Szerintem kerüld a társaságát, ezek után én se tudnék jó szemmel nézni rá.
2014. okt. 16. 06:39
 16/17 A kérdező kommentje:
14.Lehet hogy gyáva voltam,de ő még gyávább volt ezek szerint,mivel ő volt az aki tiszteletlen volt ,megmutatni egy privát levelet,az több mint tiszteletlenség,és mellé még ironikus is volt velem
2014. okt. 16. 11:56
 17/17 A kérdező kommentje:

15.Köszönöm ,én is így gondolom

Tanártnőt már kerülőm

2014. okt. 16. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!