Hogy lehet egy ilyen osztályfőnökkel túlélni? 17
Figyelt kérdés
Még két év van hátra, ötosztályos képzés. Próbálom leírni a helyzetet. Most vagyunk tizenegyedik évfolyamosok. Az első két év még úgy ahogy elment az osztályban, nagyjából mindenki csinált ezt-azt. Most így, a harmadik évre erősen kialakultak a klikkek. 25 fős az osztály. Van egy tíz fős banda, ahová én is tartozom, sok tanár szerint ez az osztály magja. Van még egy négy-öt fős csoport, a többiek szétszórtan. Nos, az osztályban már senki nem csinál semmit, mert dicséretet sosem kaptunk, max egy-két ember, akik a tanár kedvencei voltak. Hiába jelentkeztem első-második évben minden iskola utáni programra, versenyekee egy jó szó sem járt érte, és nem csak az én esetemben. Meguntuk, nem csinálunk semmit. Nos, ofő ezt a tíz fős bandát ki nem állhatja. Nem túlzok. Elültetett mindenkit órán, asszerint, hogy ki hanyas volt a tantárgyából év végén. Nos, ennek semmi értelmét nem látjuk. Én pl minden másból jó vagyok, viszont nála kérdezni sem merek mert jön a szájhútogatás, a gúnyolódás, szavak nélkül elmondja, hogy hát kislányon te hülye vagy. Házit már nem is írok, mert nem ellenőriztük, ha szólunk érte kirak a tábla elé, hogy na mit nem értettél ezen?! Szóval lettes lettem (2.68-al), és ott ülök a többi kettessel. Eddig legalább az ötösök tudtak segìteni, magyarázni, de így végképp bukás lesz a vége. Ami pláne, hogy még ofői órán is így kell ülni. Egyik tanárnál sincs ülésrend csak nála. A két év alatt ofői órán kb 3x dumáltunk vagy játszottunk valamit Az angol tanár van, hogy egész órákat elbeszélget velünk mert kíváncsi a problémáinkra, véleményünkre, de a saját ofőnk kb elnézést, de le se szrja. Így már mi sem teszünk semmit. El kellett volna mennie az osztályból 10 embernek egy városi ünnepségre, de nem ment senki, már csak azért se alapon, úg voltunk vele, hogy mostmár menjen ő egyedül, ha semmit nem tesz az osztályért, semmiben sem segít Ìgy mégjobban bepöccent, azt mondta, ne kérjünk tőle semmit ezek után. ( mintha annyi mindent kértünk volna) Múlt héten mennem kellett volna orvosi vizsgálatra, időpontra, nyilván utólag vittem volna az igazolást, de nem engedett el. Miatta már nem tudtak fogadni. Szóvá teszi gúnyos hangsúllyal, hogy nem volt senki a szülőin, persze, mert apámmal élek, vagyis egyedül, mert ő most külföldön dolgozik, anyámmal meg nem is beszélek. De volt már olyan eset is, hogy az egyik osztálytársam, aki messziről jár be, így összejött neki a 45 perc késés egy év alatt. Nem volt elég, hogy csórinak beírja az igazolatlant, még egy ofőit is kapott mellé, ami nem lett volna muszáj. Van egy két kedvence, és ez meg is látszik, de ezt a 10 embert kb rühelli, nem lehet a kedvében járni, egy mereng, feszengő flegma hárpia. Az angol tanárom egy tündér nő, elég liberális de irtózatosan jó szaktanár. Vele már beszéltünk erről, és ő is azt mondta, hogy nincs jóba ofőnkkel mert nem bíeja azt a stìlust amit ő képvisel, de valahogy kommunikáljunk vele, mert nem lesz ez így jó, már csak a 13. évre tekintve is. Igen ám, de nem merünk vele beszélni, flegmázik, próbáltuk már, nincs eredménye. Napról napra egyre nő az ellenállás az osztály és ő közte.2014. okt. 7. 16:42
1/4 anonim válasza:
Kérni kell másik ofőt az igazgatótól. Ettől függetlenül te tanulhatnál, meg az összes többi barátod is, nem fog jó teljesítményre egy tanár sem rosszat adni. Ha azzal jön, hogy hülyék vagytok, akkor rá kell hagyni, az ő "érdeme". Gyanítom, hogy valójában csak a ti "bandátokkal" van a probléma, és hogy ti sem vagytok olyan angyaliak, mint ahogy lefested a helyzetet.
2/4 anonim válasza:
Ahogy az első is írja, lehet az igazgatónál másik osztályfőnököt igényelni. A mi sulinkba is volt rá példa, elegendő szülői aláírással azonnal újat kaptak.
3/4 A kérdező kommentje:
Tanulok, minden más 4-es 5-ös, kivéve ez a tantárgy. Igen, a fő probléma a mi klikkünk, de csak nála,más tanárokkal abszolút semmi. Igaz, hogy elég dominána emberekből áll, "szószólók", nem vagyunk angyalok ez tény, de közel sem kéne ezt így kezelni, mert normális tanárhoz mi is normálisan állunk.
2014. okt. 7. 16:57
4/4 anonim válasza:
Igazgatoval diskurzus (mindannyiotoknak) es uj ofo kervenyezese.Mondjuk az en ofom is eleg gaz volt,kozolte h meg fog buktatni amibol csak tud....hat ehhez kepest kitunore vegeztem mert a tobbi vizsgabiztos leugatta:-)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!