Van egy kis problémám puskáztam, de elfelejtettem hibát rakni a dogába. Mit tegyek?
Szerintem kiabálj valamelyik hozzád közel ülőnek, akinek a legjobban sikerült, hogy: "Kösz, Zoli!"
Más értelmes ötletem nekem sincs. Amúgy a tanárok mindig mindenben tudnak legalább 1 hibát találni.
Ne görcsölj már rá. Ha a tanár puskázással vádol meg, nézz a szemébe és valld be neki egyenesen: "igen puskáztam". Nem kell mentegetni magadat, meg az okokat, hogy miért. Ha kérdezi, mondd azt, mert nem tanultál. Kapsz egy egyest, nagy kaland. De valahol a tanár lelke mélyén megragad az is, hogy Ő S Z I N T E vagy. Mámafelé ritka tulajdonság.
Ha nem kérdez semmit, ülj a lyukadon csendben, és ne kérkedj a jegyeddel. Ne próbálj meg ott bölcsnek látszódni, ahol csak szerencséd volt. Ritka idegesítő tulajdonság az ilyen, aki hangoztatja a saját hülyeségét és még büszke is rá. A jegy az csak jegy. Tudod mire szolgál valójában? Nem, nem a tudásodat méri fel. Arra is jó, de nem mindig. Egyetlen dologra jó: sorba rendezni a tanulókat. Vannak jó tanulók... rossz tanulók... Jó tanulók kaphatnak rossz jegyet... rossz tanulók kaphatnak jó jegyet... Aki szerencsés jó jegyet kap, aki szerencsétlen rossz jegyet kap. Aki tanul, nem biztos, hogy jó jegyet kap, aki nem tanul, nem biztos, hogy rossz jegyet kap. A tudást nem minden esetben tükrözi az érdemjegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!