Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A tesitanár nem fogadja el a...

A tesitanár nem fogadja el a lovaglást sportnak. Szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés

Öt tesi lenne kötelező egy héten, abból három be van építve az órarendbe, kettő meg csütörtök délutánra van téve tömegsport címen. Azt mondta a tanár, hogy aki rendszeresen sportol, az az egyesületével igazoltassa le és akkor a csütörtöki tömegsportról elmehet. Én leigazoltattam a városi lovassport egyesülettel, a tanár meg azt mondta, hogy ez mind szép és jó, de a lovaglás nem sport, szóval köteles vagyok bejárni a tömegsportra.

Mivel mozgok én kevesebbet mint egy pingpongozó? Szerintem semennyivel és rosszul esik, hogy a lovaglást nem nézi sportnak. Forduljak az iskola vezetőségéhez?

14L

2014. szept. 27. 16:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%

"Tudod-e, hogy helyi zsírégetés nincs?"

Tudom nagyon jól, és Te tudod, hogy az alhasi zsírpánák tűnnek el a legeslegnehezebben? A tanügetés meg az alhas izomzatát izzasztja leginkább, az alhas szinte meggyullad tőle, és ezzel elősegíti az ottani zsírpárnák könnyebb eltüntetését.

2014. szept. 27. 19:40
 12/18 anonim ***** válasza:
27%
Az azért sokat mondd, hogy a lovas olimpián még 44-45 évesen is simán lehet valaki olimpiai bajnok, míg más sportoknál 35 fölött már sok esélye nincs az embernek, mivel már nem bírja fizikailag a terhelést. Én nem azt mondtam, hogy a lovaglás nem fárasztó, mert lehet fárasztó okozhat izomlázat is, de nem véletlen, hogy a lóról a versenyeken se 200as pulzussal 3 liter vizet izzadva szállnak le a versenyzők, mint mondjuk egy futásnál.
2014. szept. 27. 20:06
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

Amiatt fiatalabbak a futók, amit fentebb írtam: a futás tönkreteszi az izületeket, a térdet és a bokát, míg a lovaglás nem, ezért vannak idősebb lovas sportolók.

És de, kiizzadsz fél óra alatt annyi verítéket, hogy csurog a gerinceden, a mellkasodon, a homlokodon, mindenhol; és de, ver 200-zal az ember szíve egy terepvágta után.

2014. szept. 27. 22:38
 14/18 anonim ***** válasza:
37%

"Amiatt fiatalabbak a futók, amit fentebb írtam: a futás tönkreteszi az izületeket, a térdet és a bokát, míg a lovaglás nem, ezért vannak idősebb lovas sportolók. "

És az úszással akkro mi van például, az is tönkreteszi az ízületeket? Mert ott se látni ilyen korú sportolót aki az élmezőnyhöz tarozik. Semmi köze az ízületekhez, egyszerűen 45 évesen nem lehet már úgy bírni a kemény terheléstz mint 20 évesen. Arra, hogy a lovaglás is fárasztó, én azt elhiszem csak azt mondom, hogy azért nem ugyanaz a szint mint mondjuk egy 1000 méteres futás/úszás stb. az olimpián se úgy szállnak le a lóról az ugra-bugra után mint a futó aki majdnem összeesik a táv után. Egy edzetlen ember persze, hogy elfárad de gondolom a profi lovaglók azért nem köpik ki a tüdejüket 5 perc lovaglástól.

2014. szept. 27. 22:48
 15/18 anonim ***** válasza:
23%

Ember, lovagoltál már egyáltalán rendszeresen, egyesületi keretek között? Nem, az állatkertben a póniló az nem az. Ha nem, akkor miért is pofázol bele?

Úgy imádom az ilyen lúzereket, akiknek fogalmuk sincs az adott sportról, sose próbálták, de azért persze lökik itt a teljesen hülye okoskodást. Ember, menj ki egy lovasegyesülethez és próbáld ki, addig meg inkább olyan kérdésekhez kommentálj, amihez értesz, így talán kevésbé néznek hülyének.

Te meg írj az Oktatási Minisztériummak (vagy nem tudom hogy mi az új neve), és kérd az állásfoglalásukat, hogy a lovaglás sportnak minősül-e és elszámolható - e. De irhatsz a TFnek is, hogy sport - e a lovaglás.

2014. szept. 28. 13:52
 16/18 anonim ***** válasza:
72%

Te vagy at én emberem, majdnem ugyanilyen helyzetben vagyok azzal a különbséggel, hogy nekem elfogadják a lovaglást. Öt óra tesi, három beépítve az órarendbe, két óra tömegsport, ami más sport tevékenységgel kiváltható. Heti kétszer egy órát lovagolok, nekem ezzel a plussz két óra el van intézve.

A kérdésre válaszolva, semmivel nem mozogsz kevesebbet mint más. A nagyokosok, akik szerint a lovaglás nem sport meg elmehetnek a fenébe. Kíváncsi vagyok ültetek-e életetekben valaha lovon, vagy csak pofáztok itt. A lovaglás igenis sport, méghozzá elég kemény és fárasztó.

Én mindenképp tanácsolnám a kedves tesitanárnak, hogy üljön fel egy órát lovagolni, nemcsak lépésben, ügetni meg vágtázni, kíváncsi vagyok mikor leszáll fog-e még tudni megállni a lábán. Ha ezután is pofázna, biztosan az iskola vezetőségéhez fordulnék.

16/L

2014. szept. 28. 17:40
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A lovaglas olyan mint a sakk???

Na ne rohogtess mar. Tudjatok ti mennyire kell szoritani a lovat? Nem irom le amit mar elottem paran, de igenis sport. Ahogy a tanc is. Nyilvan a tanc alatt nem egetsz annyi zsirt mint egy kiados futas alatt

2015. jan. 3. 10:32
 18/18 anonim ***** válasza:
Elkuldte hamarabb. Szal lehet h nem egetsz annyit de pl a ping-pong-nal se megis sport. Nekem elfogadtak a tancos igazolast akkor a lovaglast plane el kell fogadniuk.
2015. jan. 3. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!