Szerintetek komoly "társadalmi" szerepe van a szalagavatónak?
A kérdésem igazából az lenne, hogy szerintetek mennyire fontos, hogy egy jó csajjal/pasival táncolj. Ez mutatja-e kifelé, vagy akár az osztálytársaid felé az elhelyezkedésedet a dominancia sorban.
Tudom, hogy ez a lányoknak sokkal fontosabb általában, de már fiútól is hallottam ilyesmit.
Vélemények?
"Ez mutatja-e kifelé, vagy akár az osztálytársaid felé az elhelyezkedésedet a dominancia sorban."
Lol tudod mikor derül ki a dominancia sor? A tíz éves osztálytalálkozón. Akkor meg lehet nézni, hogy mire vitte a sok hűűűdefaszagyerek, meg egókirálylány. Általában semmire. A szalagavató egy hagyomány ami szerintem inkább a szülőknek szól, mint a diákoknak.
Épp ma gondolkoztam ezen a munkahelyemen.
Anno a szalagavatós ruhatervezésnél minden lány be volt kattanva... Végül olyan ruha lett tervezve, amit felvettem arra az egy bálra meg a ballagásra, érettségire nem lehetett felvenni, most nem lehet elhordani, bent fogja a port a szekrényben...
Mindenki agyontervezte a táncot; mit táncoljunk, hogy táncoljunk... agyon izgulta az agyát minden lány... Télig mintha a Paula és Paulina egyik mellékszereplője lettem volna...
Most van egy videóm, amit évente egyszer megnézem, hogy "juj de aranyosan ugra-bugráltam", kb ennyi...
A tablóképre meg mindenki a legcsinosabb akart lenni, sőt hogy milyen legyen a tabló egy újabb dráma... Valahol a szekrény mélyén van elsuvvasztva.
Ezek olyan dolgok, amiket még gimisként pár lány szrrá izgul, de lényegében semmi jelentősége nincs, felnőtt korodra már arra se emlékszel hogy a Csipke Rózsikával vagy a Vasorrúbába Mártikával táncoltál...
Mindenki azt mondja ez az egyik legfontosabb pillanat az ember életében... Hát semmi különöset nem érzek, hogy én ezeken átestem.
Sőt, én nem is keringőztem (nálunk fakultatív volt, nem osztálykeringő, aki akart keringőzni azokat összecsődítették egy csoportba és a bál végén az utolsó számban ropták) és nem is bántam meg... Most kiadni egy valag pénzt hogy aztán táncikáljak mittomén hűny ercig, majd pukledlizzek és évek múlva már ne is emlékezzek rá...
Amúgy én szerintem úgy lenne a jó, ha a diákokat nem érettségi előtt ünnepelnék;
Nem lenne szalagavató (amúgy mai napig nem értem az értelmét). Ugyanolyan tanév lenne, mint a többi. Április végéig rendes tanórák a végzősöknek, május-júniusban érettségi, majd, amikor az adott suliban lement minden osztály érettségije, akkor egy nagyobb ünnepséget szervezni, ahol, ha akarnak vonulnak a diákok át a sulin, majd igazgató mond egy beszédet, utána érettségi bizonyítványok átadása és kézfogás. Aztán 3 osztály este elmegy egy helyre bankettre, ott van az összes tanár, együtt esznek velük... Meg előtte összegyűlik a ceremónia után a család... Sikeres érettségi után egy ceremónia, egy ünnepi családi ebéd meg egy bankett jobb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!