Ha megvan a középfokú nyelvvizsga angolból, akkor is be kell járni az órákra?
Hello!
Az a helyzet, hogy a mostani iskolában az angol tanár nagyon rossz. A régiben nagyon jó volt. Mostaniban, borzalmas! Tanár rosszul ejt szavakat (többek szerint is), angol kiejtése noku, és keveri az igeidőket! (egyszerű jelenidőt, folyamatossal) ezt mondta: Ha valamit rendzseresen csinálunk, akkor azt úgy mondjuk, hogy I go running every day. Közben pedig I go run every day. és e/3-ban e/es van az ige végén pl: I go runs every day. De teljesen összekeveri őket. Én a haladóba kerültem, de ott is a számokkal kezdjük! :S Ez nekem nem jó, mert hátráltat, mintsem segítene. Ezért kérdezem azt, hogyha megcsinálom a nyelvvizsgát, akkor is kötelező bejárnom órákra?
Szar az angolod.
Ha akkora jampinak érzed magad, tedd le a középfokút, (meghúznak, előre szólok) tegyél osztályozó vizsgát a 9.-es tananyagtól a 12.-esig, aztán mehet az előrehozott érettségi. Ha mind összejön, valamiféle csoda folytán, nem kell bejárnod angol órára.
Én ilyen nyelvtudással egyébként nem raktalak volna át a haladó csoportba.
Előrehozott érettségi után nem kell, nyelvvizsga után még kell.
Az osztállyal közösen kérvényezzetek másik tanárt. Mi a matektanárt cseréltettüm le évközben.
Néma gyereknek anyja se....
Először néztem, hogy én vagyok-e hülye vagy tényleg probléma van a mondatoddal, de többieknek sikerült megnyugtatniuk, hogy nem velem van a baj.
Angol óráról csak akkor kaphatsz felmentést, ha letetetted az osztályozót, ami általában azt is jelenti, hogy érettségizni szeretnél abban az évben. Egyes iskolákban elfogadják a nyelvvizsgát is, de ezt a tanárral és azigazgatóval kell megtárgyalni.
Amúgy sejtem, hogy mire gondoltál, de a mondat akkor sem helyes így. Nem ajánlom neked, hogy megpróbáld a nyelvvizsgát vagy az osztályozót, mert hatalmas bukás lenne a dologból, inkább tanulj és próbálj beszélni a tanárral, ha valamit másként gondolsz. Amúgy hány éves vagy?
Egyrészt neharagudjatok, mert este tényleg elírtam fáradt voltam.
Másrészt 8 éve tanulok angolt, a középfokhoz már egyáltalán nem kell sok. Nem vagyok kezdő szinten. Szintfelmérőt írtam a múltkor. 6-os szint alapfokú nyelvvizsga, 10-es középfokú, 13-as szint felsőfokú nyelvvizsga. Megírtam, 9-es csoportba kerültem volna be.
Ez a 6-os szintű alapfok, meg a többi kínai. Azt mondd meg, hány százalékot értél el, a többi senkit se érdekel. Nem fognak szintezni neked a középfokún. 60% össz-vissz, feladatonként min. 40%, vagy meghúztak.
Én 8 év angol után elszégyellném magam ha -akár fáradtan, akár nem- levezetnék egy "I go runs every day" szintű baromságot. Ilyen nincs. Vagy tudsz, vagy nem.
Jézusom, hát én majdnem összepisiltem magam.
Menjél panaszkodni, természetesen ugyanezeket a példákat hozd fel, hátha kiröhögnek.
Na, az ilyenek miatt hagytam ott a tanítást, akik mindent "jobban tudnak", és akkor még ők fikázzák a tanárt.
Azt hiszem, a többiek már mindent elmondtak. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!