Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Hétfőn suli! Mit csináljak?

Hétfőn suli! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Most kezdem a gimit!

Nagyon félek, hogy nem fogok tudni beilleszkedni.

Általánosban kevés barátom volt, de úgymond mindenkivel jóban voltam.

Nagyon csendes és visszahúzódó vagyok, utálom az embereket.

2 ismerősömmel kerültem egy osztályba, az egyik egy lány, ő már nagyon gyorsan beilleszkedett. A másik (fiú) talán még nálam is jobban fél az újtól, vele jóban voltam, csak valahogy mindig "érdekes" volt a kapcsolatunk, tehát ha egy társaságban voltunk, én nem igazán mertem beszélni, de ő folyamatosan csak beszélt (ha kettesben voltunk akkor is, és NEM vagyok meleg, nem vonzódom hozzá), amit igazából nem bántam, mert sokkal jobban szeretek hallgatni, mint beszélni..

A legrosszabb, hogy ~20 új osztálytársam korábban is egy suliba járt, és, hogy voltak ilyen osztálytalálkozó félék júliusban, ahol ismerkedtek, de mivel nagyon féltem oda nem mentem el (barátom se).

Tehát már alig vagyunk, akik "nincsenek bent" az osztályban.

Hétfőn a suli épülete előtt fogunk találkozni, de félek, hogy már sokan ott lesznek és zavarban leszek, mint "új".

És ha zavarban leszek, akkor összekeverek szavakat, és megpróbálok lazán viselkedni, amiből általában az lesz, hogy összetörök valamit, vagy elesek, megbotlok.

Ez egy jobb suli, tehát (már amennyire) "okos" emberek vannak itt.

Mivel nyugtassam meg magam?

Mit tegyek?

2014. aug. 28. 15:59
1 2
 1/11 anonim válasza:
45%
Ilyen kérdés már volt.. vagy nem:?
2014. aug. 28. 16:01
 2/11 anonim ***** válasza:
50%
Ismételd át a matekképleteket :)
2014. aug. 28. 16:02
 3/11 anonim válasza:
50%
Lehet, hogy nem te leszel az egyetlen félénk lány. Együtt meg lesztek. :)
2014. aug. 28. 16:03
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy ez gúnyolódás, vagy tényleg nem esett le a meleges szövegből, de FIÚ vagyok.
2014. aug. 28. 16:05
 5/11 anonim ***** válasza:
14%
almás pitét
2014. aug. 28. 16:05
 6/11 anonim válasza:
100%

Legelőször is add önmagad, ne próbálj másnak látszani!

Az nem baj ha visszahúzódóbb vagy a többieknél, majd a "nagyszájú, vagány" osztálytársaid teszik meg feléd az első lépéseket. :)

Légy nyugodt, 4 év múlva, érettségivel a kezedben úgy tartod majd, hogy a Világ legjobb osztályába jártál! :))

2014. aug. 28. 16:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Jaj istenem, velem is ugyanez volt :D :D Ne aggódj rajta ennyire, az elején mindenki ideges, de tényleg. Annyit azért nem találkoztak, hogy osztályként összeszokjanak, úgyhogy kicsit mindenki izgul évkezdéskor:) Egyáltalán nem baj, ha zavarban leszel, ha valamit nagyon elbénázol, akkor sem gúnyolódni fognak rajtad, max nevetnek egy jót, csak nevess velük te is. És próbálj meg mindenkivel beszélgetni, az nagyon sokat számít.

Felesleges túlreagálni, az első évre visszanézve úgyis mindenki egyöntetűen gáznak fogja találni az egész osztályt, akkora lesz a változás később :D

Illetve azt tudom még tanácsolni, hogy kérdezz, érdeklődj sokat mindenkitől/mindenkiről, és csak akkor beszélj magadról, ha viszonozzák az érdeklődést. (Gondolom ez nem lesz olyan nehéz, ha inkább hallgató típus vagy.) Ezzel már le is tudod szűrni, kivel érdemes később jóban lenni. Sok sikert:)

18L

2014. aug. 28. 20:47
 8/11 anonim válasza:
Melyik környéken élsz?
2014. aug. 30. 17:13
 9/11 anonim válasza:
Egyetértek a hatossal! Ne próbál meg másnak látszani, mint aki valójában vagy. Én is elég félénk voltam, de h ne nézzenek lükének adtam (próbáltam legalábbis) a nagymenő, laza csajt, de nem jött be. Hidd el, észreveszik, ha "álarcot" veszel fel. Ha félénkebb vagy, az nem baj. Ha pedig nem fogadnak el ezért, akkor meg sem érdemlik a barátságodat!!! :)
2014. aug. 30. 18:19
 10/11 anonim ***** válasza:
"utálom az embereket"-ezt mondtad. Mit vársz? Miért várod, hogy ezek után bárki befogadjon?
2014. aug. 30. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!