Hogyan kérjem meg rá? Nagyon félek, hogy nemet mond!
Megszeretném kérni az angol tanáromat, hogy készítsen fel az angol felvételire, de nagyon félek, hogy nemet mond.Nagyon fontos lenne ez nekem ezért kéne úgy megkérni, hogy (remélhetőleg) ne mondjon nemet.
Az ötlöteket előre is köszönöm! :D
Kezd el mondani, hogy "Sokat gondolkodtam, hogy érettségizzek angolból, és szeretném, ha ön készítene fel az érettségire. Megoldható-e?"
Ne úgy kezdd, hogy árajánlatot teszel. Max annyit kezdeményez etéren, hogy fizetni is hajlandó vagy. Majd ő megmondja, hogy mennyit.
Nálunk néhány tanár tart érettségi felkészítést, ingyen, a suliban, a saját szabadidejéből, a saját diákjainak. Akár egy gyereknek, akár többnek. És egyáltalán nem akarják őket kirugni, sőt még jobban is tisztelik.
Kérdező, mondd meg neki, hogy ez nagyon fontos lenne neked, és örülnél neki, ha ő készítene fel. Utalj rá, hogy fizetnél is neki, ha ez az akadája. :D
Sok sikert!
Először is nem érettségire kell.Most megyek majd középsuliba, és az iskolán belül gondoltam tanítási órán kívül a felkészítő órát.Elég kedves tanár és nagyon szerti a gyerekeket kétlem, hogy elfogadná a pénzt.
De azért köszönöm szépen. :D
Tényleg nem tarthat neked különórát. Sőt, az iskolából más tanár se.
Ha szeretné megtartani a munkáját, akkor valószínűleg nemet mond. Keress valaki mást, csak találsz még jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!