A tanárok többsége miért nem fogja fel, hogy nemcsak tanulni járunk a suliba?
10:42...ez azért egyedi eset.
Tény hogy valaki később rájön, hogy mégiscsak kezdeni akar valamit, és tanulni fog, meg érti amit kell, érdekli a szakmája.
De több az ellenkező ember, aki vagy alapból nem tanul, aztán csodálkozik hogy sehova nem jut, vagy nincs hozzászokva a tanuláshoz, és egyetemen nehéz lesz neki.
Meg azért érettségihez is, kb az összes főbb tárgy kell, matek, irodalom, nyelvtan, idegen nyelv, történelem, választott tárgy...ezen kívül meg más "tanulós" tárgy nem is nagyon van. Mérnökihez azért kell egy jó fizika, vagy valamilyen szakmai tárgy.
Másrészt, attól hogy valami nem érdekel, az még elvárható hogy legalább 2-3-as szinten teljesítsd, és ez nem is lehetetlen feladat akkor sem ha magasról teszel rá.
Aki meg annyira lepontoz, kifejthet ellenvéleményt is...
Mert ők tanárok. Ez a dolguk.
A kettőt egyeztetni kell. Ennek a feladatnak a nehézsége az attól függ, hogy mennyire akarsz jó tanuló lenni, és mennyire akarsz szociális ember lenni. Meg kell tanulni (:D) ezt a kettőt párhuzamban végrehajtani, és akkor a tanárok sem cseszegetnek, meg magánéleted is lehet. Ilyen egyszerű.
Az iskola nem azért van, hogy legyen hol napközben melegedni. A magánéletet pedig otthon, vagy legalábbis az iskolán kívül kell élni.
Ha nem tanulsz, azzal csak magad alatt vágod a fát. Nekem is volt pár ilyen osztálytársam. 2 lány. Nem tanultak, lestrébereztékazt, aki jó jegyet szerzett, ők voltak (szerintük) a menő csajok, akik majd tanulás nélkül is boldogulnak. Hát nem.
Egyik most a vasúton takarít. Irigylésre méltó szakma, nem? A másik meg valami isten háta mögötti boltban eladó, minimálbérért.
na figyelj! a suliba elsősorban tanulnod kell, utána jön az h melyik tárgyat szereted jobban. ha vmelyiket én nem szeretem (pl biológia) akk az órán beszélgetek, jól érzem magam és a dogára meg készülök egy kicsit. a 4es mindig megvan és békén is hagy a tanárom.
a magánéletről annyit, hogyha rendesen tanulnál akk a tanárok tisztelnék a magánéleted. én jeles tanuló vagyok és hogyhogynem ha vmi gondom volt (fiúk, otthoni ügyek) segítettek és hagytak nekem időt.
mellesleg nem csak az lesz szociális aki nem tanul. én sokat tanulok, sokat edzek, járok tanulmányi versenyekre, eggyel több tantárgyam van mint az osztálytársaimnak, dök képviselő vagyok és mégis láss csodát: van egy csomó barátnőm, a fiúkkal is jóba vagyok és van egy barátom is.
"A tanárok többsége miért nem fogja fel, hogy nemcsak tanulni járunk a suliba?"
Én szeretném megkérdezni, hogy mi másért járnak még be az iskolába a diákok? Mit lehet a rendeltetésén kívül csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!