Mennyire gáz, ha valaki fiú létére nem jó fizikából és az iskolában majdnem megbukik belőle?
Miért nemhez kötöd a dolgot?
A fiúk pl. nem sírhatnak?
Nálunk (gimnáziumban) a lányok voltak jobbak fizikából, és akkor mi van...
Abban legyél jó, ami érdekel és amit későbbiekben is szeretnél csinálni.
Nem értem, hogy ez miért lenne "gáz".
Én humán beállítottságú vagyok, nyelvek, irodalom, történelem jól ment, viszont fizikával, matematikával ki lehetett kergetni a világból. Fiú létemre az autók, mechanikus dolgok sem érdekeltek, ennek ellenére mégsem érzem, hogy kevésbé lennék férfias. Nem lehet mindenki egyforma.
nem minden fiú reál érzékű, illetve sokszor inkább a tanár hibája, hogy képtelen tanítani.
keress olyan fizika tanárt, aki szereti amit csinál és ért is hozzá, hogy korrepetáljon.
Én azt látom iszonyatosan sok függ a tanártól, hogy a gyereknek milyen lesz a viszonya adott tantárggyal.
Mondok egy példát:
A fiam fizika fakultációra ment 9.-ben. A tanárnő annyira nem kötötte le a gyereket, hogy örültünk a 3-asnak és utálta a fizikát. 10.-ben leadta a fakultációt, átkerültünk egy másik csoportba, másik tanárhoz. Ott imádta a fizikát, 5-ös volt belőle. 11.-ben fel akarta venni ismét a fakultációt, mert annyira szereti...., féltem tőle....
Hála a jó Istennek, a 10.-es tanár lett a fizika fakultációs tanár, igy tovább szerethettük, emelt szinten érettségiztünk és szeptemberben kezdi a BME-t.
Hát ennyi múlik egy tanáron.....
Lehet, de ritka, főleg fizikából, kémiából...
Ha utálod a tanárt, utálod a tantárgyat is amit tanít...., nincs siker élmény, ráadásul ha nem is érted, akkor nehéz önszorgalommal felhozni magad....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!