Ha a koleszban mondom, higy vega vagyok, akkor nem kell ott ennem, ugye?
Elvileg kettő étkezést kötelező rendelned ahhoz hogy ott maradj (mert a koli amUgy ingyenes), de a kaja még azok szerint is ehetetlen, akik esznek húst, én pedig még a szaftot se eszem meg, úgyhogy a reggeli kiflin kívül mindent magnak főzök. Minek adjak ki pénzt olyanért, amit úgyis mindig valamelyik szobatársam eszik meg?
Ha ezt így tálalnám egy nagyon vaskalapos (most nem írom azt, hogy kommunista maradék) nevelőnek, érdekelné?
12-es leszek, tudom, nyár van, de most jutott eszembe.
Nem kötelezhetnek arra, hogy megedd az ottani kosztot. Szimplán nem töltöd ki a papírt, nem fizeted be a kajapénzt. Ez nem egy kedvezmény, hogy aki megeszi a menzát az ajándékba kap egy ingyen kolesz szobát.
Bármire utasítanak ezzel kapcsolatban, csak szimplán ne csináld meg. Emiatt nem rakhatnak ki.
Elég szigorú kolesz lehet, hallod. Én a második félévben be se jártam a tanszobára, helyette aludtam a szobában pofátlanul. Egy kicsit morcosak voltak rám, de semmi zűr nem lett. Év végén még én rendezkedtem, hogy hogy változzon a szobarend.
A kérdésre térve a kajálás egy mellékszolgáltatás, nem azért lehetsz a koleszban, mert eszel rendesen. Lehet igénybe venni menzát, ha nem tetszik, megoldhatod máshogy. Ebbe nem szólhatnak bele.
Ez a mi kolinkban is így volt, hogy egy minimálisat kötelező rendelni.
elvileg azért mert: a kolesz így vállal felelősséget azért, hogy nem esel az utcán össze
gyakorlatilag azért mert: ingyenes koli és legalább egy minimális bevételre szüksége van az állami finanszírozás mellett.
Egyik szobatársam laktózérzékeny. Vitt egy orvosi papírt, hogy elég kevés dolgot ehetne meg a menzából ezért neki elnézték, hogy nem menzás. Ha tudsz, szerezz egy ilyen papírt és meg van oldva a gond. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!