Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit tegyek? A tanár kiszúrt...

Mit tegyek? A tanár kiszúrt velem.

Figyelt kérdés

Angolból 2,1 az átlagom. A tanár azt mondta csütörtökön felelünk és pénteken írunk dogát. Szerettem volna javítani, így sokat tanultam. Tegnap mindenki felelt, csak én nem és még jelentkeztem is, de nem szólított fel. Ha felelek és kapok legalább 4-est és a holnapi dogám is legalább 4-es lenne, meg lett volna a 3-as.

Hallottam hogy van ilyen szabály, hogy ha valaki pl. 4-es félévkor csak 1 jeggyel lehet rosszabb. Ez tényleg igaz?

Nem tudok aludni, emiatt sírok.

2014. jún. 6. 00:09
 1/9 anonim válasza:
66%
A "szabaly" ugy van h ha felevkor mondjuk angolbol 3mas voltal csak 4lehetsz 5os semmikeppen sem. Lefele pedig nem ez ervenyes. Ha 4 voltal es az atlagod mar nem annyi hanem 2.1 akkor adhat kettest. A masik meg ezzel a problemaval az osztalyfonokhoz kell fordulni :)
2014. jún. 6. 00:19
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Nőj fel. Nem a tanár hibája, hogy kettesre állsz. Teljesen jogos, hogy nem hívott ki, mivel semmi sem kötelezte őt rá. Az általad említett szabály pedig nem létezik.
2014. jún. 6. 00:57
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem sem szúrt ki veled a tanár. Te szúrtál ki magaddal, hogy nem tanultál EDDIG. Nem úgy működik a dolog, hogy 2-esre állsz és egy hét alatt felelsz egyet és dogát írsz, és 3-as leszel.

Máskor inkább beszéld meg a tanárral, hogy javítani szeretnél, és ne a véletlenre bízd magad, hogy majd felszólít. Aztán ha mégsem szólít fel (miért tenné?), akkor meg a tanárra haragszol... elég igazságtalan ez a részedről.

2014. jún. 6. 02:39
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, az is benne van a dologban, hogy félévkor 4-es voltál (legalábbis ezt szűrtem le abból, amit írtál), most pedig kettesre rontottál, ezért a tanár csalódott benned. Most pedig a "végső menetben" ezért nem adott neked esélyt, hogy javíts, mert a féléves munkádat akarja értékelni. Ez érthető is a részéről szerintem.
2014. jún. 6. 02:42
 5/9 anonim ***** válasza:
57%
Nekem olyan tanárom van, hogy egy gyereket 2,78-ra akart megbuktatni. Ebből az esetből remélem okultál. Év végén már nem lehet javítani.
2014. jún. 6. 06:05
 6/9 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem beszélj a tanárral,hogy szeretnél javítani,ha az időbe belefér még.

Ha nem,akkor meg jövőre megteheted.sajnos sok ilyen dolog lesz még az életben,hogy úgy érzed más szúrt ki veled,de valójában te vagy az oka.Nem kioktatásnak szánom,csak majd jusson eszedbe!Remélem sikerül javítanod!

2014. jún. 6. 06:29
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem létezik olyan szabály. Sem pozitív, sem negatív irányban nincs ilyen.

Esetleg valami iskolai "alapelv" hangozhat így, de ilyesmi nincs szabályba foglalva.

Gondolj bele, ha valaki első félévben ötös, majd megmakacsolja magát, és ír öt elégtelent, akkor jogosan járna neki a négyes?

Vagy a másik esetben, ha valaki az első félévben erős kettes, de a másodikban színötös, akkor ne lehetne hármasnál jobb? Miben másabb, ha az elsp félévben színötös, és a másodikban kettes? (Semmiben.)

Az egész évet kell nézni, bár az oktatási törvény erről meglehetősen lazán rendelkezik.

De az én véleményem az, hogy talán nem júniusban kellene nekistartolni, hogy 2,1-ről hármasra javíts.

2014. jún. 6. 10:41
 8/9 anonim ***** válasza:
70%

en matekbol 2.7~8 ra alapbol 2 est kaptam, k'ovi evbe nem is tortem magam utolso honapokba :D

erettsegi 4 es lett, egyszeruen sosem adott jobbat 2 nel (amugy 5os dogamat athuzta mert csunyan javitottam 1!) ezekutan ki tori magat?

2014. jún. 6. 12:20
 9/9 anonim ***** válasza:
70%

Jól leírták egyesek a lényeget fentebb.

Én már régebben voltam gimnazista, de kifejezetten utáltam az olyan embereket, akik b@*ztak tanulni egész félévben, majd az utolsó hetekben felkészülnek 1-2 témakörből és abból akarnak orrba-szájba javítózni, miközben a többihez fingjuk sincsen...

Már az én időmben is ezt csinálták a lusta diákok és hidd el, hogy ez a többi, egész évben egyenletes teljesítményt nyújtó diák szembeköpése, ha belemegy az ilyesmibe a tanár. Az pedig külön rossz dolog, hogy az esetek többségében a tanárok valóban belemennek az ilyen dolgokba, mert különben "g**inek" gondolná őket pár diák...

2014. jún. 7. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!