Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megnyíljak a tanáromnak vagy sem?

Megnyíljak a tanáromnak vagy sem?

Figyelt kérdés
A tanárom a harmincas èveiben járó fèrfi. Nagyon lelkizős fajta, ugyanakkor szereti a kihívásokat. Èn alapjáraton zárkózott típus vagyok, hirtelenharagú ès nehèz termèszetű.Sok krízishelyzetet átèltem, nehèz róla beszèlnem. Próbálom fèkentartani az indulataimat, de olykor a temperamentum túlnő rajtam ès támadóvá, agresszívvè válok. Fèlek, hogy a közeljövőben, egy közèpiskolában sem sikerülne a beilleszkedès hosszútávon. A tanár úr felajánlotta, hogy a szabadidejèből áldoz rám időt, de attól tartok, hogyha megnyílok neki, ha igazán megismertetem magammal megutálna. Sok hibát vètettem a múltban ès most is csak folytatom. Mintha èvek óta egy ördögi körben tènferegnèk tökèletesen egyedül. Nem szoktam mèg a gondolathoz, hogy valakit családon kívül is èrdekeljek. A családi hátterem meglehetősen zaklatott, ami mèg nagyobb teherrel jár. Ha nem fogadom el a tanár úr segítsègnyújtását, talán a nyári táborba sem mehetek, ugyanis nem tudja elejèt venni a cselekedeteimnek. Meg akar ismerni, mielőtt felelősèget válallna èrtem, egy renittens diáklányèrt. Mit tennètek, hogyan reagálnátok a helyemben?

2014. máj. 23. 23:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Nem világos előttem, hogy ez a tanár leendő tanárod, vagy az eddigi tanárod, akinek most fogsz végezni az osztályában.

Mindenesetre, szerintem nagyon kicsi az esélye, hogy baj lesz ebből. Ha valaki megérzi az őszinteséget, sokkal elnézőbb lesz.

2014. máj. 23. 23:46
 2/13 A kérdező kommentje:
Termèszetesen a leendő tanárom, akinek ezidáig sosem tudtam tökèletesen őszintèn megnyílni.
2014. máj. 23. 23:51
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

3#: ülj le 1-es!

Egyébként: szerintem nyílj meg! Ha rendes, és tapasztalt, és jó tanár/pedagógus, - mi tanárok tanulunk pszichológiát - akkor tudni kell neki kezelni a szituációt amit majd a megnyílásodkor teremteni fogsz, és a jó tanár minden helyzetben fel kell találnia magát, azaz leleményes. Segíteni fog. Ha viszont megriad, akkor jobb ha nem lesz a tanárod.

2014. máj. 24. 00:08
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

Szia! Én tanárnak tanulok egyetemen.

Nyugi, nem fog megutálni. :) Ilyenek miatt ne félj. Ha felajánlotta, hogy foglalkozik veled, az azért van, mert már nagyjából sejti, milyen vagy, és úgy gondolja, szükség van arra, hogy külön foglalkozzon veled. Nyugodtan nyílj meg neki, tudni fogja kezelni a szituációt. Örülni is fog annak, hogy benne vagy a vele való beszélgetésben. Az esne rosszul neki, ha elzárkóznál tőle, mert akkor könnyen konfliktusba is keveredhettek.

Ne aggódj az miatt, hogy miket mondasz neki, ezekért nem fog hülyének nézni stb. Ugyanis egy tanár valamilyen szinten "páciensként" viszonyul a diákjához, azaz nem azt mérlegeli, hogy te milyen ember vagy, hanem azt, hogy miképpen tudsz majd beilleszkedni az osztályközösségbe. Tehát milyen tulajdonságaidat kell fejleszteni, miken kell változtatnod. Ez objektív dolog a számára, személy szerint irántad nem fog semmilyen negatív vagy pozitív érzést táplálni. Csak annyit, amennyit a többi gyerek iránt...

2014. máj. 24. 02:39
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

Szia, én tanuló vagyok

szerintem, ha a tanárod lesz akkor nyílj meg előtte.

1., ha ismeri a hátteredet, sokat tud segíteni

2., ha kiismer téged és talán meg tud állítani, mielőtt bajba kerülnél, akkor ez a legjobb.

nekem ennyi idősen senki sem segített, családom nem vett észre semmit, barátaim nem voltak. A vége pszichológus lett, akinek nem mondtam igazat. Most mindenki várja, hogy végre valaki kiismerhessen. (Még egy pszichológus.)

Most eljöttem egy évre tanulni másik országba és senki sem tud semmit arról, hogy mit csináltam régen. Nekem így a legjobb.

2014. máj. 24. 15:40
 6/13 anonim ***** válasza:
58%
Tanárnak megnyílni a legrosszabb dolog, amit tehetsz. Ha beszélgetésre kerül sor, mindig felszínes témákat kell szóba hozni, mert különben könnyen elárulhatod magad és találni fog rajtad fogást, amivel addig élhet vissza, ameddig téged tanít.
2014. máj. 24. 18:27
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Az utolsó jó nagy hülyeséget ír. Ha vki feláldozná a szabadidejét a diákjáért,miért használná ki a gyenge pontjait? Semmi baj nem lesz,max suli után is lesz egy tisztánlátó felnőtt pártfogód,akire számíthatsz. :)
2014. máj. 24. 19:10
 8/13 A kérdező kommentje:
Ès mi lesz, ha elsírom előtte magam? Nem tudnám elviselni azt a szègyent.
2014. máj. 26. 19:39
 9/13 anonim ***** válasza:
75%
Ugyaan! Ha segíteni akar,erre ő is fel van készülve. Szégyen? Nos,számomra az egyik legjobb érzés az volt,mikor beszélhettem egy megértő,normális felnőttel a lelki sérülésekről. És ő életet öntött belém,vígasztalt,mellettem volt. És megesett,hogy a vállán sírtam ki magam. Mert tudtam,hogy számíthatok rá. Nem lesz baj,ne félj. Előző voltam ^^
2014. máj. 26. 19:57
 10/13 anonim ***** válasza:
79%

Egyébként vigyázzál az ilyen túlzottan közvetlen, lelkizős, nagyon barátkozós, felnőtt férfiakkal, mert van esély rá, hogy pedofilok!

Eszedbe ne jusson betenni a lábadat a házába!

2014. máj. 26. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!