Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van okom félni? (igaz már...

Van okom félni? (igaz már most is félek)

Figyelt kérdés
Jujj úgy félek jövőre már egy olyan iskolába fogok menni ahova gazdag gyerekek járnak, de attól függetlenül nagyon erős gimi. Szóval az egyik ismerősöm avval riogat folyton, hogy ő már járt oda és ott a gazdagok mindig menősködnek, lenézik a szegényeket és önteltek nagyon. Pedig aki ezt mondta nekem az is gazdag családból származik. Én meg lakótelepen élek sajnos, de viszont mindig mindent ki tudunk fizetni úgyhogy ilyen baj nincs. Szerintetek van okom félni? Úgy félek a kiközösítéstől. Hogy kellene a gazdagok között jól ellenni?
2014. máj. 18. 20:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz könnyű dolgod, jól mondta az ismerősöd.
2014. máj. 18. 20:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a Fazekasba jártam, és oda is nagyrészt gazdagabbak járnak, de van pár szegényebb is (ez szerintem amiatt van, hogy tehetséggondozó iskola, és sajnos sok szegényebb gyerek hiába tehetséges, nem tudja érvényesíteni). De sose vettem észre semmiféle kiközösítést ilyesmi miatt.
2014. máj. 18. 20:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Én inkább azt látom, hogy a szegényebbeket zavarja, hogy kevésbé márkás cuccokban BKV-val járnak, bár előfordul cukkolás is, de aki az elsőt jól kezeli szinte nyert.

A márkás cuccok egy jó turkálóból beszerezhetőek

2014. máj. 18. 20:41
 4/7 anonim válasza:
Én is ilyen suliba jártam....sokaknak nem volt realitásérzéke ( pénzügyileg) és néhányan azt hitték, hogy ők az anyagi helyzetük miatt jobbak másoknál, de szerencsére mindenhol vannak kivételek. Bizto hogy lesznek páran akik vagy nem olyan gazdag családból valók, vagy normálisan tudják kezelni a helyzetet. Velük biztosan tudsz majd barátkozni, mert őket a személyiséged és nem pedig az anyagi helyzeted miatt fognak értékelni. Szerintem sokkal jobb barátaid lesznek, mint nekik, mert a barátaidat a szeretet, nem pedig az anyagiasság fogja hozzád kötni. Lehet, hogy lesznek, akik megpróbálnak kiközösíteni, de saját tapasztalat alapján ez a módszer általában bejön: szerezz egy jó barátot aki melletted áll, és nem fognak fogást találni rajtad, mert ha szivatnak is azt fogják látni, hogy te jól érzed magad a bőrödben, nem vagy egyedül. Egy idő után meg fogják unni, ha nem lesz eredménye a szivatásuknak....meg ha az elején is úgy állsz hozzá, hogy nagyjából kedves vagy velük és nincs nagy peched akkor meg fogod úszni szivatás nélkül. Szóval tényleg ne félj, max légy óvatos és próbálj egy normális barátot szerezni. Nem hiszem, hogy csupán az anyagi helyzeted miatt bunkók lesznek veled :) sok sikert ;D
2014. máj. 18. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
2+3 Legalább egy ilyen témába ne kamuzz.
2014. máj. 18. 21:18
 6/7 Fish1 ***** válasza:
Szerintem kiközösíteni csak azt lehet, aki hagyja magát, függetlenül attól, hogy mi miatt teszik ezt.
2014. máj. 18. 23:13
 7/7 anonim válasza:
Szerintem nem kell félni semmitől majd sikerül beilleszkedned ami nem rövid idő lessz. Az elején kicsit baszogatna aztán abbahaggyák
2014. máj. 24. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!