Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ezért adhat intőt a tanár? (lent)

Ezért adhat intőt a tanár? (lent)

Figyelt kérdés
hetedik osztályba járok. a legtöbb osztálytársam évvesztes, így mindenki 14 vagy majdnem 14 éves. rajtam kívül 7 lány van, ebből 4-en festik magukat, 3-an pedig csak alapozó meg ilyenek amik nem látszanak. tudni kell, hogy gyűlöl az ofőm, és amikor bejöttem a suliba év elején kifestett szempillával megfenyegetett hogy ha legközelebb így megyek be beír nekem. holnap lesz az osztályfotózás, megbeszélték a lányok hogy mindenki kifesti magát. ha holnap bemennék festett szempillával, jogos lenne ha beírna az ofőm?

2014. máj. 5. 15:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a házirendben benne van, hogy tilos, akkor jogos.

De akkor írjon be mindenkinek...

2014. máj. 5. 15:25
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

soha nem értettem iskolába miért kell smink, meg kiöltözni!

az csak iskola, tanulni mész oda, és nem diszkóba készülsz.

majd annak is eljön az ideje, ott kell sminkelni.

amúgy hiába írjuk le a véleményünket, ha a tanár máshogy látja, ő van ott az iskolában, ő fog beírni, mi hiába mondjuk hogy nem volt jogos, ha őszerinte jogalapja volt!

2014. máj. 5. 15:43
 3/8 A kérdező kommentje:

mint mondtam azért sminkelném ki magam, mert osztályfényképezés, és a sulinkban jövő évre mindig ki van rakva az előző évi osztáyképe minden osztálynak. én meg gondoltam így hetedikbe ideje lenne kinézni valahogy.

a házirendben csak az van, hogy közszeméremsértő kozmetikai szerek. szerintem a szempillaspirál nem tartozik a közszeméremsértő kategóriába, főleg nem az osztályfotózásra, amikor általában mellettem mindenki szeme feketével ki van mázolva.

2014. máj. 5. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:

2.

Bár és fiú vagyok és pont nem az a divatos fajta, de akkor elmondom hogy szerintem miért teszik ezt.

A válasz egyszerű: Az iskolásoknak az iskola nem csak tanulásra van. Ott emberekkel találkozik, egy alapvető szociális tér ahol megítélik az alapján amit mutat. Hidd el, ha mindenki csak bekötött szemmel közlekedhetne ott akkor nem sminkelne senki.

2014. máj. 5. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az iskola már rég nem "csak" a tanulásról szól.

Nagyon naív, aki azt hiszi tanulni járnak oda a gyerekek.

Kérdező: Ha mindenki kifestve megy, akkor mindenkinek intőt kell kapnia. Ha mindenki intőt kap, a szülők közül min. 1 fel lesz eléggé háborodva ahhoz, hogy elbeszélgessen erről az ofővel.

2014. máj. 5. 19:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyszerű szempillaspirál nem fog látszódni egy osztályfotózáson, hidd el. Kivéve persze, ha egyesével is fotóznak benneteket.

Amúgy nyugodtan sminkeld ki magad, ha az ofőd cirkuszolna, akkor nyugodtan kikérheted magadnak, hogy a többiek is ki vannak sminkelve.

2014. máj. 5. 23:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi volt?
2014. máj. 7. 14:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Az osztályképen mindenki a te szempilláidat fogja nézni. 7.-ben már nem ártana valahogy kinézni???? Mert a szempilláid a megjelenésed alapja?? ja jó rendben. Ilyenekért nem szoktak csak úgy intőt adni de ha megmondta, hogy nem akkor az nem. Viszont teljesen egyet értek az ofővel a sminkelést nem 7.-ben kell elkezdeni.. Igaz én azt az elvet vallom, hogy a stílus meghatározza az embert, és az öltözködésével üzen a külvilág számára. Tehát ilyeneket nem korlátoznám, ám az "egyediségnek" van egy határa, amit nem árt betartani. Attól mert rajtad kívül mindenki mázolja magát, neked nem kell, attól nem lesztek nagyobbak, összesen azt éritek el, hogy a smink akarva akaratlanul eltömíti a pólusokat és 30-as éveitek elején már megjelennek a ráncok, illetve smink nélkül kétszer annyi idősnek fogtok tűnni. Szívesen még mesélek ilyeneket ha akarod.
2014. máj. 7. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!