Pszichológia szak a Károlin 2015. szeptembertől?
Kedves mindenki! Még eléggé zavaros nekem ez a továbbtanulási mizéria, de nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni. (esetleg pszichológia-hallgatók is)
11.-es vagyok, és kémia-biológia faktjaim vannak, bár a kémiát most le akarom adni.Nyáron történelemből osztályozó vizsgát teszek majd, így 2014. szept.-től felvehetem a történelem fakultációt. És így szeretnék töri emeltet és biosz emeltet tenni 2015-ben. Mit gondoltok, bejuthatok a KRE-re? Esetleg egyéb vélemények és tudnivalók? Ha pedig bejutok....elvégzem a BA-t, akkor MA mindenképp fizetős? Nincs más lehetőség!
Előre is köszönök minden választ!
nem fizetős az MA, csak nehezebb bekerülni.
ha mindenképp pszichológia a cél, akkor ajánlatos eléggé elhivatottnak lenni énaztmondom mert sokan jelentkeznek, sokakat felvesznek de egy részük nem való oda - tapasztalom magam körül. van aki be se jár órákra, vagy felvették de el se kezdte, nyilván ha akart volna jönni akkor jön, de nem tudom miért foglalja a helyet.
én bioszemelt-magyarközéppel jöttem
a biosz emelt mindenképpen hasznos, hiszen a pszichón tanultak egy része biológia, és még latin is van benne...
ha nagyon megy a töri akkor csináld, de sokkal sokkal jobban járnál egy erősebb középpel mint egy gyengébb emelttel, főleg ha mellette nyelvvizsgád van.
vagy miért kell 2 emelt? a 50+50 pontért? mert akkor azt hiszem nem számít, mivel nem azt viszed tovább, mert nem azzal jársz legjobban. legalábbis a felvi okosabb, majd kiszámolja. szerény vélemény de egy magyarközepet mondjuk sokkal könnyebb megírni 90 fölé mint egy töriemeltet.
mondjuk azt nem értem hogy miért kell osztályozó a fakthoz .
hát figyelj..
nem tudom milyen eredményt tudnál elérni, de itt tudsz számolgatni: [link]
ha mondjuk a bioszod erősebb, legyen mondjuk 85 emelt szinten, és a töri emelted mondjuk "csak" 83, akkor nem éri meg duplázni, tehát számít a többi eredményed is
a felvi a legjobbat számolja neked
szóval ha van felsőfokúd akkor annyira nem kell téged félteni hogy a (gondolom) angol középszintű érettségid 90 fölött lesz, akkor nyilván ez az eredményed fog számítani a 85%-os bioszod mellett
tehát hiába írtad meg a töriemeltet mert valószínű angolból pl sokkal jobbat írsz, és így az fog számítani
lehet érthetetllenül írtam, de számolgass :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!