Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Üdv! Töri-matek v. töri-fizika...

Üdv! Töri-matek v. töri-fizika tanár szeretnék lenni, középiskolában. Tanácsok?

Figyelt kérdés
Semmit nem tudok a témáról, és nem akarok internetről részinformációt szerezni. Szeretném, ha olyan valaki(k) válaszolna(nának), aki végigjárta(ták) a tanárrá válás folyamatát. Igazából az érdekelne, hogy hova kell iskolába járni, meddig, milyen könnyű pályakezdőként az elhelyezkedés, illetve életszerű-e a fenti párosítás (1 humán-1 reál.) Most vagyok kilencedikes, az elhatározásom 85%-ig biztos, az az igazság, hogy szeretek beszélni, magyarázni, megértetni. Van valami fogalmam a nehézségekről, olvastam róluk, de érdekelne, hogy ki mit tapasztalt, milyen nehéz a munka.

2014. ápr. 19. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Tanácsok? Ne legyél az.
2014. ápr. 19. 21:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is most tanulj, hogy jó érettségid legyen, szerezz minél több plusz pontot, nyelvvizsgákat, emelt szintű érettségiket stb.

Közben ugye, jelentkezel egy pedagógusképző főiskolára.

Elmész alkalmassági vizsgára, orvosira, stb és vagy felvesznek, vagy nem. Hogy meddig kell járni? Amíg el nem tudod végezni. Nézd meg a hozzád közelebb eső főiskolák honlapját, ahol van ilyen kar, hogy hány félévesek a képzések, és hogy kb mennyi pont szükséges ahhoz, hogy felvegyenek.(Én pl. anno az EJF-re jelentkeztem Baján.)

Tanulsz tovább ott is, addigra belejössz a követelményekbe, a tanulásba, felnősz szépen.

Jársz majd gyakorlatra is.

A munka, ha szereted csinálni és nem égsz ki a diákoktól, akkor nem olyan nehéz.

Legyen benned ambíció és kitartás :)

Sok sikert és szerencsés hajtást! :)

2014. ápr. 20. 02:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem főiskolára, hanem egyetemre kell jelentkezned.
2014. ápr. 21. 19:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen!!

[link]

2014. ápr. 21. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Én fizika - könyvtár szakon végeztem anno, aztán a végén mérnöknek tanultam :D semmi extra nem volt a dologban, inkább jónak tartottam. Ha meguntam a számolást, példamegoldásokat, akkor áttértem a könyvtáros szakirodalom olvasására. Bár a reál tárgyakhoz jobban vonzódtam, a humán tárgyak elsajátítása hamarabb ment. Minden szakon belül lesznek olyan tárgyak, amik érdekelni fognak és amik nem.

Nem tudom, a mostani felsőoktatási rendszer lehetőséget ad-e ilyen szakok párosítására, utána kell nézni és csak abban a felsőoktatási intézményben tudsz ilyen szakpáron továbbtanulni, amelyek meghirdetik ezt. De addig még van egy éved. Lehet, hogy addig változnak az elképzeléseid vagy az oktatási rendszer...

2014. ápr. 22. 09:54
 6/8 anonim ***** válasza:
A Szegedi Tudományegyetemen próbáld meg szerintem, mert ott én úgy tudom, lehet párosítani. Nekem volt olyan csoporttársam, aki töri-matek szakos volt. Manapság már osztatlan, 5 éves képzésben nyomják a tanárképzést, ami jobb is, mint a bolognai, mert több tanítási gyakorlat van. Több ösztöndíjat is adnak, mert az állam nagyon támogatja a tanárképzést, főleg reál területen. Szóval a töri-matek vagy töri-fizika nagyon jó párosítás, főleg, ha fiú vagy. Mindenképpen próbáld meg, ha újrakezdhetném, én is töri-fizikára mentem volna!
2014. ápr. 28. 19:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Jah, és kezdő tanárként a bértáblával, pedagógusi életpályamodellel is jól jársz, ha sikerül jól elhelyezkedned, akkor elég jól lehet manapság vele keresni.
2014. ápr. 28. 19:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, és várok még!
2014. jún. 16. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!