Vizsgáztató megszólítása egyetemi vizsgán, de hogyan? Ha nem tudom a rangját.
Igazából Tanárnő/Úr vagy Professzor Asszony/Úr, de mi van, ha nem tudom a rangját? Mondjuk az gáz, ha prof és én "letanározom".
Milyen Vizsgáztató Úr/Aszzony megszólítás?
"Kedves Okostojás! Tudod, egy professzor nem szereti, ha letanározzák, pedig professzor. Nem egy olyat hallottam már, akit jól meg is húztak e miatt. Mellesleg remélem te nem egyetemre jársz :SS"
Én meg azt hallottam, az egyik rokonod árulja a testét a sarkon. Vajon egyforma a valóságtartalmuk? Hallani bármit lehet ;)
Szerintem ez hülyeség. Bármilyen címe is van (adjunktus, docens, professzor, vagy anyámkínja), attól még a tanárod, tanít téged. Én címtől függetlenül minden oktatómat úgy szólítom meg, hogy "Tisztelt Tanárnő/Tanár Úr", szerintem ezzel nem lehet félrelőni.
Ha még is ennyire parázol ettől, akkor kérdezz meg felsőbb éveseket, akik már vizsgáztak náluk, avagy nézz utána az oktatók között a címének.
Számomra a "Tisztelt Vizsgáztató Úr/Asszony" sokkal bénábban hangzik, olyan mintha az ég világon semmi köze nem lenne a témához, csak beugrik levizsgáztatni a népet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!