Iskolában tornaórákon a labdajátékokat milyen célból kényszerítik rá az emberre?
Ilyen csapatban játszandó játékokat mint futball, röplabda, kosárlabda.
Rendben van, hogy mozogni kell, de ha egyszer valakinek annyira nem megy, hogy csak hátráltatja szó szerint a csapatát amibe belekerül, minthogy bármi haszna is lenne belőle a csapatnak, akkor minek ráerőltetni? Miért nem lehet megengedni, hogy valami mást csináljon, mondjuk fusson vagy ilyenek? Az is mozgás, és több értelme van, mint a pályán ügyetlenkedni, legalábbis szerintem.

amiért a többit is ráerőltetik...ezek szerint nem változott a helyzet az én iskoláskorom óta, sajnos..
38 vagyok, utáltam a tesiórákat, rövidlátó voltam, ügyetlen, s folyton megaláztak. most meg egy csomót sportolok..ha az iskolai tesiórákat veszem csak alapul, akkor egy életre megutálom a sportot.

Mert ezzel le van tudva a tanerő részéről az óra. Bedob egy labdát középre ,aztán 45 percig szunnyadhat a szertárban.
Én se szerettem a csapatjátékokat ,mindig vita és verekedés lett a végük.

Jókat mosolyogtam egyes válaszokon :).
A tesi óra is a tanártól függ azért, akármennyire hihetetlen. Nekünk válogatott verseny osztályunk volt, s szülők is aktívan részt vettek tanításunkban otthon és értekezleteken is, így nekünk kölyköknek eszünkbe nem jutott ellenkezni. Nagyon szerettem. Emellett volt normális gyerekkorunk is, szerelmesek is voltunk, de nem térek ki erre.
Egy fegyelmezett osztállyal tanárok is szerettek dolgozni, így a torna tanárnő is.
Válaszom a kérdésedre benne van az egyik előző válaszoló soraiban: küzdés, veszteségek feldolgozása, mozgás, taktika, ilyesmik. Van még az a bizony gömbérzék is, amit jó, ha fejleszt az ember ... :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!