Nem sok ez egy kicsit egy 14 éves lánynak?
Én is Iphonet kaptam karácsonyra keresztanyukámtól, nekem is megpróbálnak mindent megadni a szüleim amit csak tudnak -és nem nem vagyunk hűű de gazdagok-. Évente jópárszor mi is elmegyünk anyuval wellnessezni,néha jönnek a barátnői is. Ez a wellness is olyan,hogy vannak ilyen oldalak ahol akciók vannak,utoljára 24e forint volt két főre,3 napra fél panzióval a wellnes hétvége.
Az már durva,hogy kétszer nem veszi fel ugyan azt a ruhát,ez már mutatja,hogy jó dolgában nincs mit tennie,viszont a többivel nekem nincs gondom.
Rám is biztos sokan mondják,hogy el vagyok kényeszetve,pedig soha a büdös életbe nem vágtam fel semmimmel. Arról meg senki nem tehet,hogy milyen családba születik. És inkább az a zavaró,hogy ha ez a lány aranyos,és rendesen is viselkedik akkor miért kell itt is elitélni őt? Inkább ezen kéne elgondolkozni. Valószínűleg ti is mindent megakartok majd adni a lányotoknak,normális kereteken belül.
Az,hogy olyan nyűnves telefont kapott,hát na bumm. Ha nem villogtatja meg menőzik vele akkor miért baj? Az is igaz,hogy nem egy 14 éves lánynak nem létszükséglete az Iphone,de nem lesz tőle kevesebb ember,hogy az van neki.
Például én is megkapom párszor ezeket a dolgokat,miközbe felét nem is tudják rólam. Persze csak azok mondják akikkel két szót nem váltottam. Miközben minden hétvégét és nyarat végig dolgozok,onnan van pénzem. És mindent amit megkapok valamilyen feltétel közti. Ugyan úgy tudok örülni egy meglepetés kindertojásnak mint bármi másnak.
Le lehet pontozni nyugodtan,de nem sajnálkozni kéne és másokat szidni (nem neked szól kérdező),hanem tenni valamit. Most attól,hogy ti/mi nem élünk olyan életet,mint ez a kislány akkor senki más ne éljen jómódúan? Tipikus.
Egyet tudok érteni veletek abban,hogy semmi szüksége a cuccai 60% és iszonyú pazarlás amit például a ruhákkal is művel,de ettől függetlenül nem kell elhordani mindennek.
Kedves kérdező a szépség iszonyú relatív dolog, a gazdagság múló,belőled is ugyan úgy lehet gazdag ember,mint belőle szegény. Az meg sokan szeretik,azért se kell utálni. Írtad,hogy kedves és aranyos,nem beképzelt..ilyen bárki lehet :)
Kicsit beképzeltre sikeredett az eleje,de a célom nem az volt,hogy felvágjak itt egy névtelen oldalon. Inkább az,hogy tudassam,hogy nem feltétlen kell milliomosnak lenned,hogy bizonyos dolgokat megkapj,és elérj.
Szinte minden dologra van olyan megoldás ami számodra jó. Ott van például a wellness,ha nem lenne ilyen leértékelés akkor a büdös életbe nem jutnánk el olyan helyekre ahol már voltunk.
Amit nagyon akarsz azt el is fogod tudni érni. Csak van aki könnyebb helyzetből indul,mert megvan az alap,de másnak is ugyan annyi megtenni a dolgokat.
Jovan azert nem kell tulzasokba esni. Egy iphone nem egy vagyon. Mi egyaltalan nem vagyunk gazdagok, de mindenkinek iphoneja van a csaladban. Mennyi egy hasznaljt iphone? 50 ezer? Es egy wellness hetvege? Mi legutobb 5000 per foert voltunk.
Ha egy gyerek ferrarit vagy repulot kap, na az tulzas, mert minek. De az hogy ha valaki megteheti, akkor vesz a gyerekenek egy okostelefont, szerintem nem tulzas. Es nem felvagas.
Azt meg egyikotok sem gondolja komolyan, de meg a kerdezo sem, h egyszer veszfel egy ruhat, aztan kidobja.
Ja es mi az hogy mit kap ballagasra, autot? Igen. Autot. Utana meg lakast. Mi a gond? Ha rajtam mulna mindenkinek adnek egy lakast. Nem hiszem h attol ember valaki mert 30 evig fizet egy lakashitelt.
Vicces, hogy mennyire süt az irigység egyesekből.
Látod Kérdező, azért tanulj, hogy jól fizető állásod legyen és máris nem lesz időd azt figyelni, hogy másoknak mire van, és mire nincsen pénzük! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!