Iskolát váltottam. (egyetem) Hogyan illeszkedjek be az új helyre?
A felvételim nem sikerült valami jól, ezért csak egy "gyengébb" helyre tudtam menni, de átvettek egy másikra, ugyanarra a szakra. Sok tantárgyamat is elfogadták, így gyakorlatilag egy felsőbb évfolyamba kerülök, ahol már mindenki ismer mindenkit, megvannak a baráti körök stb. Ennek ellenére úgy érzem itt egy új lehetőség, hogy bekerülje egy társaságba.
Az előző helyen csak kb a tanulásról meg a tárgyakról beszéltem a szaktársakkal, egy-két buliba elmentem, ácsorogtam a tankörömmel, de nem voltak normális barátaim, csak az egyetemen kívülről. Itt most szeretnék ezen változtatni.
Gondolom, hogy mivel megvannak a társaságok, nekem kell valahogy kezdeményeznem. De kicsit félek attól, hogy amolyan külsősként tekintenek majd rám, aki nem volt gólyatáborban, zavarosak az órái (mert a mintatantervet felejthetem).
De szerencsére nem tudják hogy milyen antiszociális voltam előtte. Hogyan tudnék normális, átlagos "egyetemi életet élni?
22/f
Egyrészt: egyetemen azért nem olyan hű de nagy törés az iskolaváltás, mint mondjuk általános iskolában.
Másrészt: az egyetemi élet nem feltétlenül csak d*gásból meg züllésből áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!