Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Iskolát váltottam. (egyetem)...

Iskolát váltottam. (egyetem) Hogyan illeszkedjek be az új helyre?

Figyelt kérdés

A felvételim nem sikerült valami jól, ezért csak egy "gyengébb" helyre tudtam menni, de átvettek egy másikra, ugyanarra a szakra. Sok tantárgyamat is elfogadták, így gyakorlatilag egy felsőbb évfolyamba kerülök, ahol már mindenki ismer mindenkit, megvannak a baráti körök stb. Ennek ellenére úgy érzem itt egy új lehetőség, hogy bekerülje egy társaságba.

Az előző helyen csak kb a tanulásról meg a tárgyakról beszéltem a szaktársakkal, egy-két buliba elmentem, ácsorogtam a tankörömmel, de nem voltak normális barátaim, csak az egyetemen kívülről. Itt most szeretnék ezen változtatni.

Gondolom, hogy mivel megvannak a társaságok, nekem kell valahogy kezdeményeznem. De kicsit félek attól, hogy amolyan külsősként tekintenek majd rám, aki nem volt gólyatáborban, zavarosak az órái (mert a mintatantervet felejthetem).

De szerencsére nem tudják hogy milyen antiszociális voltam előtte. Hogyan tudnék normális, átlagos "egyetemi életet élni?

22/f

2014. febr. 6. 00:19
 1/2 anonim ***** válasza:
57%
semmi sem lehetetlen, akár gólyatábor nélkül is :) az elején menj el több buliba (persze utána tanulj ezerrel! :D) , beszélgess az előadások közötti szünetekben, jelentkezz egyetemi közösségi csoportokba (nálunk volt sakk-klub, pinpong-kör, vizipipakör, stb.)
2014. febr. 6. 02:02
 2/2 anonim ***** válasza:
55%

Egyrészt: egyetemen azért nem olyan hű de nagy törés az iskolaváltás, mint mondjuk általános iskolában.

Másrészt: az egyetemi élet nem feltétlenül csak d*gásból meg züllésből áll.

2014. febr. 6. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!