Mit tegyek? Ezt már nem bírom.
Sziasztok!
Az egész úgy kezdődött,hogy év elején jött az osztályunkba egy új fiú,aki cigány,és már 15-16 éves. Én személy szerint nem ítéltem el egyáltalán,sem a nemzetisége,sem a kora miatt,és amiatt,hogy hányszor bukott (6. osztályosak vagyunk...). Nem szóltam hozzá egy szót sem,erre ő meg elkezdett engem piszkálni.Először úgy volt,hogy az egyik órán le kellett írni 1-2 tulajdonságunkat,én olvastam fel az enyémet amit írtam,erre ő hozzátette,hogy "csúnya"... Tudom,hogy nem vagyok szép,de ez azért tényleg rosszul esett. Akkor még nem vettem figyelembe,úgy gondoltam,hogy inkább nem figyelek rá,hátha abba hagyja. Ez nem így lett. Továbbra is bunkó volt velem,pedig hozzá sem szóltam soha,csak úgy elment mellettem vagy épp óra közben beüvöltött rám valami sértőt. Egy időre abba hagyta,kezdtem megnyugodni,de most újra ezt csinálja,és már kezdek eljutni arra a szintre,hogy már nem tudom,hogy mit csináljak. Volt,hogy visszaszóltam neki,de sehogy sem hagyja abba. Kedden pl. énekórán feleltünk a dalokból,én következtem,kezdtem megnyugodni,mivel mindenki hangoskodott,és azt hittem,hogy nem fognak hallani,erre elkezdte mondani a 16 éves fiú az egész osztálynak,hogy: "Figyeljetek! Most jön az osztály legégőbb lánya,vicces lesz",és végig röhögte az éneklésemet,közben arra biztatva a többieket is,hogy röhögjenek. Ez is nagyon rosszul esett,emiatt bezavarodtam és csak 4-est kaptam 5-ös helyett. El is tört a mécses,mert nagyon rosszul esett,hogy a fél osztály rajtam nevetett. Aztán tegnap maradtunk 6. órában díszíteni a barátnőmmel,és ott volt a folyosón egy tanár,megnézte,hogy mi van az osztályunkban,erre az a fiú odahívta a tanárt és elkezdett rám mutogatni,és megkérdezte a tanártól,hogy: "Tanár úr,maga szerint ez egy lány?" és közben nevetett. Majdnem elsírtam magamat megint. Szerintem elég nagy képű,de nem szólok már neki vissza,csak tűrök,viszont a tanárok meg mindig őt védik. Nem tudom már,hogy mit tegyek,nagyon rosszul esnek ezek a dolgok,a barátnőim azt mondják,hogy ne törődjek vele,de akkor is nagyon rossz ez így.
Bocsi,hogy ilyen hosszan írtam le,de csak így tudtam,hogy teljesen érthető legyen.
Előre köszi a segítséget! (:
12/l
Akik ilyen esetekről írnak azok mindig kiírják, hogy cigány utána meg, hogy ők nem ítélik el a származása miatt de azért még is késztetést éreztek arra, hogy tudassák a többivel, hogy ő most cigány úgy, hogy úgy nézzétek...
Ha nem ítélitek el őket ez miatt akkor minek írjátok ki?
Köszönöm mindenkinek a választ (:
4. válaszolónak írnám,hogy én ebben az esetben azért írtam oda a származását,hogy tudjátok azt,hogy én még csak emiatt se ítéltem el,és ez sem lehet az oka annak,hogy ilyen velem... és igazatok van,köszönök mindent (: továbbra sem fogom figyelembe venni,hátha abba hagyja... (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!