Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Vannak itt tanárok?

Vannak itt tanárok?

Figyelt kérdés

Mi az, amit szerettek, és mi az, amit utáltok a munkátokban?

Én már régóta szeretnék tanár lenni, de most, hogy olvasgatom ezt az életpályamodelles trutyit... Erről mit gondoltok?

2014. jan. 27. 21:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Erre én is kíváncsi lennék, szóval jómagam is várom az esetleges válaszokat.
2014. jan. 27. 21:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemi gyakorlatvezető voltam. Igazából a kiemelt tanulmányi ösztöndíj mellékterméke, de azt csak azért pályáztam meg, hogy taníthassak. Kíváncsi voltam, vajon milyen lehet, és hát mint kiderült, elég jól tudok magyarázni, aki nálam volt, értette, miről szól a tárgy, a ZH-k is sikerültek mindenkinek. Amit utáltam benne az egyedül az, hogy többet is le tudtam volna adni, de korlátozott a tanterv.
2014. jan. 27. 23:36
 3/12 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem, hogy ez milyen tantárgy? :)

Csak kíváncsiságból

(én angol- és biológiatanár leszek 5,5 év múlva, ha minden igaz)

2014. jan. 27. 23:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Magas szintű programozási nyelvek 1
2014. jan. 27. 23:56
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Tanár voltam 3 évig. Nem hiába csak voltam.
2014. jan. 28. 09:15
 6/12 anonim ***** válasza:
63%

Miért trutyi? Most lehet, hogy kapom a lepontozást, de szerintem tényleg jó, főleg a pályakezdőknek. Magasabb fizetés, kiszámíthatóbb emelések, előrejutás.

Kötelező minősíttetés is jó, mert valljuk be elég sok alkalmatlan pedagógus van a pályán. Persze, tudom, ez sajnos nem azt jelenti, hogy tényleg ki is szűri őket a rendszer.

Tudom, elvileg most többet kell bent lenni a pedagógusoknak... ez valóban negatívum

De összességében, főleg egy pályakezdőnek sokkal jobb így, mint korábban.

Tanárnak lenni azonban nagyon nehéz, akármennyi is a fizetés. Én is elhagytam a pályát. Nem csak a gyerekekkel van baj, de a kollégákkal is meggyűlhet a bajod.

2014. jan. 28. 10:40
 7/12 A kérdező kommentje:

Hát csak hogy hat évig készülök tanárnak, és még utána is vizsgázgatni kell, és nem hagynak békén. Bár még nem igazán ástam bele magam, hogy hogy működik a rendszer valójában, szóval a trutyinál pontosabb véleményem nincs :)

Ez kicsit azért lelombozó, hogy többen is ott hagyták :/ Ilyenkor nyilván minden hozzám hasonló azt gondolja, hogy NA MAJD Ő, de hát peerrsze, úgy is lesz :D

2014. jan. 28. 11:04
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

#6: magasabb fizetés, magasabb kötelező óraszám, semmi túlórapénz. Jó, oké, pozitívum, hogy a legtöbben tényleg többet keresnek valamelyest. De cserébe jóval több terhet raknak a pedagógus nyakába. Egy TISZTESSÉGES tanár messze nem csak annyit dolgozik, amennyi a heti kötelező óraszáma. Azt simán meg lehet szorozni kettővel, pályakezdő esetén kicsit többel. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg olyan dolog, iskolai program, miegymás van, amin ezen felül kell részt venni, pusztán pedagógusi kötelességből. Nem ritkán hétvégén is.

Erre most még rájön jópár plusz óra (amikre ugye szintén kell készülni). Ennek az lesz az eredménye, hogy majd felkészületlenebbül mennek órára, illetve ez pont azokat a tanárokat nem fogja annyira hátrányosan érinteni, akik eredendően is nagy ívben tojtak az egészre. Szóval ott vagyunk, hogy eddig ezzel pont a jó tanárokat részesítették hátrányban.

Azzal nagyon egyetértek, hogy a tanárok jelentős része nem a pályára való. Valóban szűrni kéne, de erős kétségeim vannak afelől, hogy ez a rendszer valóban a tanári teljesítmény és hozzáértés alapján fog szűrni. Most is iskolában dolgozok, csak nem tanárként, hanem rendszergazdaként, de ismerem a tanárokat, és bizony van pár, aki nagyon súlyos mértékben alkalmatlan a tanári pályára. De le merném fogadni, hogy 5 év múlva ugyanúgy tanítani fog, és ha ez a rendszer valakit ki fog szűrni, nem azok lesznek azok, akiket tényleg ki kéne.

2014. jan. 28. 11:26
 9/12 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező: ha tényleg érdekel, írj privátot!
2014. jan. 28. 11:26
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem kell elmagyaráznod, hogy mennyit dolgozik egy tanár. Anno mindenféle plusz feladatot a nyakamba varrtak, de egy fillér túlórapénzt nem kaptam.

Én is kíváncsi vagyok mit akarsz írni, ha nem "olyan", akkor kérlek ne privátba írd meg.

2014. jan. 28. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!