Osztályfőnök tanárok! Ha egy diákotok azt javasolná hogy osztályfőnöki óra keretében nézzétek meg "Az Osztály" (Der Klasse) című filmet, mit reagálnátok?
Figyelt kérdés
Nem rég néztem meg a filmet, ami az iskolai kiközösítéssel és terrorizálással foglalkozik. Nem lehet tagadni, minden középiskolában megy a kiközösítés kisebb-nagyobb szinten. És a film nagyon jól dolgozza fel hogy mi vezet egy tanulót oda hogy esetleg lövöldözzön az iskolában (amiről manapság nagyon sok hír van). Arra gondoltam hogy javaslom az osztályfőnöknek a film levetítését osztályfőnöki óra keretében. Tanárok ti mit szólnátok hozzá?2014. jan. 19. 22:06
1/7 A kérdező kommentje:
Erről a filmről beszélek:
2014. jan. 19. 22:08
2/7 anonim válasza:
Bár én nem vagyok tanár, tudom, hogy a mi iskolánkban az egyik etika tanár megmutatta az osztálynak és elmagyarázta, hogy nem szabad így viselkedni az osztálytársaikkal, meg átbeszélte velük az egészet.
13/L
3/7 anonim válasza:
Javaslom, hogy ajánld be az osztályfőnöknek. Egyébként általában meg is szokták kérdezni a tanulókat, hogy milyen filmet szeretnének megnézni, legalábbis etika órán így szokás.
4/7 anonim válasza:
Én még nem vagyok tanár, de remélhetőleg majd az leszek. Láttam a filmet, nagyon megrázott...és már akkor arra gondoltam, hogy ezt a filmet mindenkinek látnia kéne. Úgyhogy én teljes mértékben benne lennék. :D 22L
5/7 anonim válasza:
Szerintem vannak benne túl durva részek. Ha viszont úgy ítéled meg, hogy az osztályod elég komoly, és ezeknél nem fog röhögni, akkor semmi baj nincs vele.
6/7 anonim válasza:
Gondolom nem általános iskola 3. osztályában menne... szerintem egy középsuliban abszolút emészthető.
Ennek folyománya lehet az program is, amit múltkor az MTV-n láttam. A fő motívuma: "ha igazán ismernél..." és itt csoportokban dolgoznak olyanok, akik full különböző emberek, a cicababák, a dagikkal, a stréberekkel stb ahol beszélnek egymásnak egymásról. És végén kiderül, hogy nem is annyira különbözőek a problémáik. Érdekes, én annak idején szívesen részt vettem volna egy hasonlóban.
7/7 anonim válasza:
Anno mi is megnéztük 8.-ban, az ofi javasolta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!