Tanárok! Hogyan tud egy diák jó benyomást kelteni a szemetekben? Milyen az a diák akit nagyon kedveltek?
Én kedvelem az olyanokat, akik ténylegesen tisztában vannak az adott dolgokkal, nem csupán beseggelik az anyagot. Érdeklőnek, de nem nyaliznak.
Az is pluszpont, ha még nem is érdekli, amiről karattyolok, hogy legalább figyelmet mímel/nem beszélget (annyit).
A példa mutatás kedvéért.
Ugyan én nem tanár vagyok,de tudom,hogy mi imponál igazán egy tanárnak.(a környezetemben ezt tapasztaltam):
A lényeg,hogy a diák okos legyen az adott tanár tantárgyából,legyenek jó jegyei..stb.
A mi osztályunk humán osztály,de van kb.5-6 jó matekos lány.Egy nagyon jó matekos van(aki amúgy a való életben beképzelt,de nem is tudom mire,a külseje se szép,pedig ő annak érzi magát,meg azt is mutatja,holott..),na de mindegy.És a matektanárunk(nő) nagyon kedveli ezt a lányt,tulajdonképpen mintha egy kicsit kivételezne vele:a múltkor majdnem összejött a lánynak a 4 db házi feladat hiányából az 1-es.Azonban azt senki nem tudta,hogy ezeket feladatokkal ki lehet váltani,ezt a dolgot csak ez az okos lány tudta.Ki is váltott pár egyest nehéz(emelt szintű) feladatokkal.Aztán 1 héttel később egy másik lánynak is összejött a 4db 1-ese.Kérdezte a tanárnőtől,hogy hát nem csinálhat-e valamilyen feladatot(véletlenül kérdezett rá a lány erre..).A tanár erre azt mondta,hogy nem,a múltkor csak az a másik okos lány csinálhatott feladatot..mert hogy nehéz a feladat,és ez a lány nem tudná megoldani.
Ajha,mondom..micsoda igazságtalanság!Én például szinte hülye vagyok a matekhoz(elkezdeni vagyok hülye),és akkor nekem vagy más gyengébb képességű tanulónak nem is lehet helyrehozni a hibáit?Vagy mi nem is hibázhatunk,mert hogy nem vagyunk okosak?
Na,mindegy,mindenféle igazságtalanságával együtt szeretem ezt a tanárt,mert amúgy meg a magánéletében kedves,normális felfogású,nem begyöpösödött városi.
Nálam az szokott pozitív lenni, ha nem okoskodik (főleg ha nem is tudja miről van szó), és nem susmusol. Ha nem tudja, de akarja, és tényleg szépen leírja, meg próbálkozik, meg kérdez, az milliószor jobb, mint amikor csak bólogat, de nagy az üresség. Az mondjuk lehet, hogy az én heppem, de szeretem a precizitást (ja matek tanár vagyok). Tehát ha kell egy számegyenes, egy koordináta rendszer, akkor ne csak húzzon egy hullámos vonalat, hanem használjon vonalzót. Ha van egy feladat a tankönyvben, akkor ne oda firkáljon valami megoldást, hanem vezesse le a füzetbe. Ja, és ha nem tetszik neki a tantárgy, akkor ne túl feltűnően nézze az óráját.
Én testvért még nem kérdeztem, így konkrétan senkitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!