Milyen jellemezőket mondanátok a tökéletes tanárra?
Megértő, kedves stb.
Konkrétan mi az elképzelésetek egy tökéletes tanártól.
Mondjon valamit plusszba. Ne csak azt tanitsa meg amit KELL, hanem fuszerezze meg az anyagot. Mondjon olyan erdekesseget amit mas nem mondd el, amit csak tole tanlhatunk meg. Ha olyan a tema, meseljen szemelyes tapasztalatot. En az ilyesmit mindig megjegyzem es igy osszekapcsolva a leckevel egybol eszembe jut szinte az egesz ora.
Legyen gyakorlatias.
Ne csak a tananyagot tanitsa meg, hanem tanitson meg gondolkozni. Vilagitson ra az ok-okozatokra.
En ezzel egeszitenem ki a tokeltes tanar jellemzeset. :)
egyáltalán nem kell kedvesnek lennie,megértőnek meg végképp nem.
egészen egyszerűen birtokában van annak a hasznos tudásnak,ami engem mindennél jobban érdekel-ergó sokkal jobb benne,mint én-és ő úgy adja át nekem,hogy az edzés/óra végén még éhesebb legyek a hatalmára,mint amikor odamentem.
Kedves 5-ös válaszoló.
Igenis van ilyen tanár. Az én angol tanárom pont ilyen és ő mellé még kedves és megértő is.
-Amikor az órán bent van:legyen kedves,ha rossz napja van,akkor se bunkózzon be senkivel.Ne kivételezzen se a jegynél,se feleltetésnél,se máshol/máshogyan.Legyen nyugodt,magyarázza el az anyagot részletesen,elejétől hátuljáig és fordítva,ha kell,akkor többféleképpen.Ne engedje,hogy a gyerekek fegyelmezzék őt(nálunk volt ilyen tanár nem is egy általánosba is,sőt középiskolába is,aki engedte,hogy őt idomítsák,mint egy kiskutyát a diákok többsége,akik okosabbnak képzelték magukat)..
-Az órán kívül:legyen kedves,megértő,lehessen vele beszélgetni akár lelki problémákról vagy érdekességekről,adjon tanácsokat,ha tud.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!