Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ez már nekem sok. Mit lehet...

Ez már nekem sok. Mit lehet ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés

Egyre több a kiközösítéssel, iskolai bántalmazással való kérdés. Hogy kiközösítenek gyerekeket, piszkálják, csúfolják őket, lelki és akár fizikai terrorban tartják egymást. Minden ilyen kérédst végig olvasgattam, válaszolgattam, de ha belegondolok, hogy vajon hány ilyen hasonló gonddal rendelkező gyerek van még, kiráz a hideg. Ahogy olvasom, úgy vélem, leginkább ez a gimnáziumokban fordul elő, de általános iskolában, fősulin/egyetemen is egyaránt megtalálhatók. Ha ez ellen nem teszünk, nem fog javulni, sőt elfog, még ennél is jobban mérgesedni a helyzet. Milyen lehet ezeknek a gyerekeknek a lelkivilága, és vajon milyen felnőtt lesz majd belőlük? De a másik oldalról is elmondható ugyanez. Milyen annak a gyereknek a lelkivilága, akiknek az okoz örömet, hogy másokat bántsanak, csúfoljanak, másokat TÖNKRE TEGYENEK? Elgondolkozott már valaki, hogy ezek ellen mit lehet tenni? Én IGEN!! Viszont egyedül kevés vagyok, szeretném ha megszűnne maga a szó is, hogy ISKOLA TERROR!! Ne kelljen a gyerekeknek mindennap görcsölő hassal, remegő lábbal menni iskolába!! Valaki tudna esetleg ötletet, mit lehet ezekkel tenni?

Ui.: átéltem én is általános iskolás koromban, vannak személyes tapasztalataim.

2013. dec. 9. 16:17
 1/1 anonim ***** válasza:
Ez van, sajnos. De mit lehetne tenni? Azért mert leszidnak valakit a tanárok mert az illetô megalázott valakit, nem fog változni semmi. Folytatni fogja tovább. Ez ellen nincs mit tenni, minding voltak/lesznek olyanok akiknek az okoz örömet ha bánthatják a másikat.
2013. dec. 9. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!