Lehet ezzel valamit kezdeni?
Barátommal, élettársammal kb. két hete költöztünk egyik albérletből egy másikba. A tulajdonos két kezével újította föl az egészet kb., minden új. Az egy dolog, hogy ahhoz képest, hogy úgy jöttünk, hogy már készen van, még nincs, pedig fizettünk érte. De minden áldott nap különböző időpontokban átjön. Vagy bütykölni valamit, vagy beszélni velünk, de soha nem jelentkezik előre. Vagy, ha mégis, akkor sem akkor jön, amikor megbeszéljük.
Barátom késő estig dolgozik, délelőtt alhatna, de felkelünk, mert úgy vesszük, hogy jön, nyolcra-kilencre, de általában délután öt-hat körül jelenik meg. Volt egy alkalom, amikor szó se volt róla, hogy átjön, és mi épp intim hangulatban voltunk, amikor a gyerekével együtt átjött. Ezek után szóltunk neki, hogy csörögjön ide legalább egy órával korábban, de nem tette ezután sem.
Egyik nap hétvégén felhívott, amikor nem voltunk itt, hogy ő itt van, mi hol. Megvárta, hogy hazaérjünk, barátom mondta, hogy tegye meg, hogy szól, mielőtt jön, ő azt mondta, hogy hát most szólt, hogy itt van...
Én itthon dolgozom. Amikor tegnapelőtt meglepett, írtam neki sms-t, hogy "Ez a számom, ezen mindig fel tudsz hívni legalább egy órával azelőtt, hogy átjönnél." (Még nem volt meg neki a számom, ha jelentkezett, a barátomnál tette.)
A szerződést most fogjuk csak aláírni, abba beleírtam, hogy bármikor ellenőrizheti az állapotát a lakásnak, de erről is szólnia kell legalább 24 órával korábban, valamint minden egyéb látogatást előzetesen meg kell velünk beszélnie, és csak akkor jöhet át, ha itthon vagyunk. Ez így korrekt szerintetek? Szerintem még sok is, mert szüleim két lakást is kiadnak másik városban, mint ahol most én lakom, és ők mondták, hogy olyat sose lehet csinálni, hogy csak úgy átmennek egy szó nélkül, sőt, még ha a postaládához mennek is csak, akkor is odatelefonálnak előre. Hogyan lehetne még szólni neki, hogy jelezze, ha átjön, és akkor jöjjön, amikor mondja? És arról, hogy ne mászkáljon cipővel az általam alaposan rendben, tisztán tartott padlószőnyegen, a fürdőszobában, a fürdőszobai kilépő szőnyegen?
Mindenbe beleköt, hogy hogyan mossak fel (ábrákat mutatott, hogy nem előre-hátra kell felmosni... sose gondoltam volna...), hogy hová terítsem a radiátoron a törölközőt, stb. Ezekbe még talán van is joga beleszólni, de attól még roppant kellemetlen minden nap hallgatni, mert maguk a meghallgatott dolgok semmi újat nem mondanak számomra... Szeretem a szüleimet, nincs szükségem még egyre, főleg, hogy felnőtt vagyok, és önállóan élek a párommal.
Hogyan érzékeltethetném még? Nem ül le velünk soha beszélni, mert amikorra meg van beszélve, akkor se jön el soha. Költözzünk el? Annyira jó ez a kis lakás már most is, hát még, ha kész lesz! Kihúzhatom az állapot miatti meglátogatást a szerződésből (amit eleve én írtam, hogy korrekt legyek, de rájöttem, hogy nem fekszik nekem a dolog)? Kérhetjük, hogy kevesebbet fizessünk, ha már arról volt szó, hogy kész állapotba költözünk, és ennek ellenére naponta meg vagyunk zavarva?
Megjegyzés: NEM azzal van baj, ha átjön még megcsinálni ezt-azt, sőt, meg is köszönöm, mert apróságokra is figyel, és ezt bosszankodás helyett hálásan fogadom, de azzal baj van, ha nem akkor jön, amikor szól, vagy nem is szól!!
Vannak emberek, akik kicsit lazán kezelik az ilyesmit, nyilván így látta kiskorától kezdve, lehet, már késő lesz átnevelni, és így csak kötözködésnek fogja érteni a nemtetszésedet.
Szépen, finoman kellene neki ezt megmagyarázni valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!