Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Nagyon szégyellem magam,...

Nagyon szégyellem magam, fogalmam sincs hogy kéne visszanyernem a bizalmukat. Mivel tehetem jóvá?

Figyelt kérdés
Szóval hetedikes vagyok, jó tanuló. Év elején minden jól ment. De utána hirtelen ngyon sok lett a tanulnivaló, amit nem értek, valamint több tanár is versenyre visz, ami szintén rengeteg plusz tanulást igényel, nem bírtam tovább. Elkezdtem puskázni, egyre többet, egyre jobban. Ma szembesített az osztályfőnököm. Tud mindenről, mert elárulta valaki a tanári karnak (nem mondta meg hogy ki volt, de erről csak 7 ember tudott...ebből 4 azért, mert olyan szögben ültek, hogy láttak, a másik hárommal meg megosztottam, mert nyomott a lelkiismeret). Bem bízik bennem egy tanár sem, és hatalmasat csalódtak. És bánopm. Akkor is bántam, de most méginkább. Mivel tudnám kiengesztelni őket?
2013. dec. 7. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:

A lexikális tudáson kívül valamikor azt is megtanulja az ember, hogy a bizalom sérülékeny, és mulandó.

Te ezt most tanultad meg. Így jártál.

Ahogy a tetteid vezettek el ide, ugyanúgy csak tettekkel tudsz tenni ez ellen.

Ne puskázz többet. Ennyit tehetsz.

2013. dec. 7. 14:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Hagyd abba a puskázást és tanulj úgy, mint régen. Gondolom a tanárok ezek után nem visznek versenyekre, úgyhogy megint lesz energiád megtanulni az órai anyagot. Fogd ezt fel előnyként!
2013. dec. 7. 14:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Az elsőnek igaza van, az "iskola" nem csak a lexikális tudásra való (iskola alatt az életet is értem, ezért van idézőjelben).

A bizalom például nagyon fontos, és azt ki kell érdemelni. Nem csak egyszer, folyamatosan.

Neked most dolgoznod kell érte.

A puskázást hagyd abba. Ha valamit nem értesz, kérdezz. A lemaradásodat hozd be. Ha sok a verseny, mondd meg.

Idővel visszanyered a bizalmukat, ha őszintén elmondod nekik, hogy miért csináltad ezt, hogy már akkor is rossz volt a lelkiismereted, és ha látják, hogy többet ez nem fordul elő.

A jó jegy nem ér annyit, hogy elveszítsd a becsületed miatta!

2013. dec. 7. 14:22
 4/9 anonim ***** válasza:
55%

Bele ne pusztulj! Rajottek, kesz, es akkor mi van?! Mindenki szokott puskazni. Nem kell ezt olyan veresen komolyan venni hogy jova is akarod tenni... "egy jo jegy nem er annyit hogy elveszitsd a becsuletedet" valami ilyet irt az egyik valaszolo. Megis milyen becsuletrol beszelsz? Ne legyetek mar alszentek, es ne mondjatok h meg soha az eletetekben nem puskaztatok. Nem ezen fog mulni a becsulete. Mindenkivel elofordul hogy nem tudott tanulni es puskazott/lesett vagy sugtak neki. Ez nem nagy cucc h ennyire felfujd. "Es hatalmasat csalodtak" ez teged miert erdekel? Ne erdekeljen a tanarok velemenye. Az a lenyeg h jo jegyet kaptal meg akkor is ha puskazassal. De az mar tok mindegy. Ha meg ilyen szenteletu vagy h lelkiismeretfurdalásod van egy puskazastol, miert nem mondtad a tanaroknak h nem akarsz versenyre menni, mert a versenyektol nem tudsz tanulni?! Mit kell ezzel annyit torodni? Hetedikes vagy, en ilyenkor telibe szartam az egeszet, megse voltam olyan szornyu tanulo. Azert vagy ilyen befeszult mert tul sokat tanulsz. Jo jegyeket akarsz, oke de mikor mentel el valahova haverokkal/baratnokkel (nemtom fiu vagy e vagy lany) vagy sportolj amit akarsz de ne hagyd hogy az iskola elvegye az eleted. En is beleestem ebbe a hibaba, hogy folyton csak a tanulas meg "jajj meg akarok felelni a tanar neniknek". Hazamentem sulibol azt kb annyibol allt a napom h tanultam meg hazikat irtam. Baratnom egy se volt, szart se sportoltam. Es milyen erdekes, ahogy lazitottam a tanulason es pl. lovagolni jarok meg baratnokkel setalni, stb. azota sokkal jobb az eletem. Akik azt tanacsoljak h tanulj tobbet azoknak nincs igazuk mert hidd el nem lesz jobb, k**vara nem. Igen a jegyeid jok lesznek, meg talan a tanar neniknek is ujra a kis kedvence leszel, de eleted az 0!!! Es lehet lepontozni, rohadtul nem erdekel, akkor is igy van. Nekem se segitett a folytonos a tanulas, necked se fog.

Amugy 16/L vagyok.

2013. dec. 9. 16:31
 5/9 anonim ***** válasza:
uccso vagyok, megegyszer elolvastam a kerdesed: "nagyon szegyellem magam..." MIERT?? A puskazas miatt szegyelled magad?? Komolyan, mire jo ez a nagy megfelelni akaras a tanaroknak? Puskaztal azt lebuktal. Ennyi. Asszed csak veeled esett meg meg?? Tedd tul magad ezen 'borzaszto' trauman es szarj a fejukre. "Hogy kene visszanyernem a bizalmukat" SEHOGY -.-" komolyan semmi bajom az ilyen 'streberekkel' csak annyi elb****ák az eletuket. Annyi mindenbol kimaradsz a sok tanulas miatt. Nem ertelek, komolyan. Az meg oke h azert tanulsz h jo kozepsuliba kerulj be, de anelkul is be tudsz kerulni normalis suliba, max. nem olyan erosbe, de hat az meg direkt jo. (Fuuuh de k**va hosszura sikerult)
2013. dec. 9. 16:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Utolsó xd.
2013. dec. 9. 21:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Azért azt egy kicsit hülyeség kijelenteni, hogy "a lényeg az, hogy jó jegyeid legyenek, de mindegy, hogy ezt puskázással/leséssel/súgással vagy tanulással éred el"... Érettségin, nyelvvizsgán meg egyetemen a vizsgákon ilyen "csalásokkal" nem fogsz sokra menni, akkor meg hiába vannak a megszerzett jó jegyek. Az iskolában igazából nem a jegyek a fontosak, hanem, hogy megtanulj bizonyos dolgokat :)
2013. dec. 10. 10:55
 8/9 anonim válasza:
Mindig a tanulás az első, a versenyek csak ennek következményei. A versenyeket a tanulás mellett vállaltad el és nem helyette. Ezt azért vedd figyelembe. Nem kell mindig minden versenyen részt venni, ez csak dgy lehetőség amire lehet nemet mondani is. Válassz 2, maximum 3 olyan tárgyat, ami érdekel és esetleg számíthat a továbbtanulásban és csak ezekből versenyezz.
2013. dec. 11. 04:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Sz*rd le, Magyarorszagon olyan mindegy hogy hogyan tanulsz, ugysem er semmit mar a diploma sem.
2013. dec. 27. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!