Nagyon szégyellem magam, fogalmam sincs hogy kéne visszanyernem a bizalmukat. Mivel tehetem jóvá?
A lexikális tudáson kívül valamikor azt is megtanulja az ember, hogy a bizalom sérülékeny, és mulandó.
Te ezt most tanultad meg. Így jártál.
Ahogy a tetteid vezettek el ide, ugyanúgy csak tettekkel tudsz tenni ez ellen.
Ne puskázz többet. Ennyit tehetsz.
Az elsőnek igaza van, az "iskola" nem csak a lexikális tudásra való (iskola alatt az életet is értem, ezért van idézőjelben).
A bizalom például nagyon fontos, és azt ki kell érdemelni. Nem csak egyszer, folyamatosan.
Neked most dolgoznod kell érte.
A puskázást hagyd abba. Ha valamit nem értesz, kérdezz. A lemaradásodat hozd be. Ha sok a verseny, mondd meg.
Idővel visszanyered a bizalmukat, ha őszintén elmondod nekik, hogy miért csináltad ezt, hogy már akkor is rossz volt a lelkiismereted, és ha látják, hogy többet ez nem fordul elő.
A jó jegy nem ér annyit, hogy elveszítsd a becsületed miatta!
Bele ne pusztulj! Rajottek, kesz, es akkor mi van?! Mindenki szokott puskazni. Nem kell ezt olyan veresen komolyan venni hogy jova is akarod tenni... "egy jo jegy nem er annyit hogy elveszitsd a becsuletedet" valami ilyet irt az egyik valaszolo. Megis milyen becsuletrol beszelsz? Ne legyetek mar alszentek, es ne mondjatok h meg soha az eletetekben nem puskaztatok. Nem ezen fog mulni a becsulete. Mindenkivel elofordul hogy nem tudott tanulni es puskazott/lesett vagy sugtak neki. Ez nem nagy cucc h ennyire felfujd. "Es hatalmasat csalodtak" ez teged miert erdekel? Ne erdekeljen a tanarok velemenye. Az a lenyeg h jo jegyet kaptal meg akkor is ha puskazassal. De az mar tok mindegy. Ha meg ilyen szenteletu vagy h lelkiismeretfurdalásod van egy puskazastol, miert nem mondtad a tanaroknak h nem akarsz versenyre menni, mert a versenyektol nem tudsz tanulni?! Mit kell ezzel annyit torodni? Hetedikes vagy, en ilyenkor telibe szartam az egeszet, megse voltam olyan szornyu tanulo. Azert vagy ilyen befeszult mert tul sokat tanulsz. Jo jegyeket akarsz, oke de mikor mentel el valahova haverokkal/baratnokkel (nemtom fiu vagy e vagy lany) vagy sportolj amit akarsz de ne hagyd hogy az iskola elvegye az eleted. En is beleestem ebbe a hibaba, hogy folyton csak a tanulas meg "jajj meg akarok felelni a tanar neniknek". Hazamentem sulibol azt kb annyibol allt a napom h tanultam meg hazikat irtam. Baratnom egy se volt, szart se sportoltam. Es milyen erdekes, ahogy lazitottam a tanulason es pl. lovagolni jarok meg baratnokkel setalni, stb. azota sokkal jobb az eletem. Akik azt tanacsoljak h tanulj tobbet azoknak nincs igazuk mert hidd el nem lesz jobb, k**vara nem. Igen a jegyeid jok lesznek, meg talan a tanar neniknek is ujra a kis kedvence leszel, de eleted az 0!!! Es lehet lepontozni, rohadtul nem erdekel, akkor is igy van. Nekem se segitett a folytonos a tanulas, necked se fog.
Amugy 16/L vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!