Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mi tegyek ellene?

Mi tegyek ellene?

Figyelt kérdés
Van egy osztálytársam aki mindig piszkál azért mert egy tanárnak írtam egy verset és ez kiderült. (Egyébként ezzel volt már egy kérdésem hogy nem lenne e túlzás a vers) Egyszerűen már nem bírom és akárhogy próbálom megmagyarázni nem hisz nekem. Meg se próbálja megérteni. Mit tegyek vagy mit mondjak neki h felfogja h én nem akarok nyalizni egyik tanárnak sem??
2013. dec. 6. 20:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy? Fiú vagy lány és ő fiú-e vagy lány?

Mondjuk alapvetően bármi is ezekre a válasz, leginkább az jön be, ha nem reagálsz, mert előbb-utóbb rá fog unni, hidd el, ha nem válaszolsz neki, nem magyarázkodsz. Az ilyen társak szemében a magyarázkodás beismerés, hogy igenis azért tetted, amiért ő gondolja, gyengének, sebezhetőnek mutatod magad, akit érdekel mások véleménye, és ezzel befolyásolni is lehet Téged. Sajnos minden osztályban (legalábbis az esetek többségében, főleg egy bizonyos korosztályban) van egy-két olyan gyerek, aki mások piszkálásában éli ki magát, ezzel nem tudsz mást tenni, csak (bocsánat az erős szavakért) lesz*rni a fejét. Ezt se mondd neki! Ne mondd, hogy nem érdekelsz, vagy ilyesmit, egyszerűen nézz keresztül rajta, amikor erről beszél, fordulj oda egy másik melletted állóhoz, kezdj vele beszélgetni egy másik témáról! Maradj higgadt!

2013. dec. 7. 01:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Én is és ő is lány és am köszi csak nem tudok átnézni rajta mert a legjobb barátom volt és csak azóta csinálja ezt mióta a szülei válnak.(de ez még nem ok arra h piszkáljon másokat). És mi nagyon megértőek vagyunk vele de ez már túlzás.
2013. dec. 7. 07:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, engem az ex-legjobb barátnőm az osztályból is kitúrt. Megértőnek csak addig kell lenni, amíg ő érzékeli ezt, és megtisztel azzal, hogy cserébe nem bánt. Igenis nem szabad magyarázkodni, nem kell rá odafigyelni. Ez nehéz időszak neki, biztosan így szeretne figyelmet szerezni, és ha látja, hogy ezzel nem kapja meg (legalábbis tőled nem), akkor le fog állni!
2013. dec. 7. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!