A tanárok miért szeretik ennyire ijesztgetni a diákokat érettségi előtt?
A tanárok egyfajta motivációnak szánják ezt. Azon lehet vitatkozni, hogy megfelelő-e. :)
Én 2011-ben érettségiztem. Józan paraszti ésszel tényleg elég sok mindenre lehet menni. Értsd: csak a nagyon sík hülye bukik meg. Viszont ha jobbat akarsz, akkor azért tanulni is kell. :)
Hát nem tudom... én tanulok, de aki normálisan felkészül óráról órára, azokat is állandóan szekálják.
Mondjuk én az irodalommal elég hadilábon állok, félek az érveléstől, novella-vers elemzéstől... abból elég hülye vagyok (még)
Engem anno azzal cseszegetett az infó tanár, hogy az emelt szintű informatika érettségi iszonyatosan nehéz, nehogy elmenjek. Aztán elmentem, és nagyon gagyi volt.
Józan paraszti ésszel nem 2-esre, hanem 4-esre lehet megírni a legtöbb középszintű tárgyat.
Persze aki pl. orvos akar lenni, annak azért kell tanulnia rendesen, de egyetemen egy vizsgára sokszorosát fogja még így is.
Műszaki szakterületre viszont bárki bekerül, csak bent maradni nehéz.
érettségi előtt ezt velünk is eljátszották, érettségi után meg néztünk bután, hogy emiatt kellett "rettegnünk" hónapokig.
mint ahogy írták már előtte: puszta motiváció miatt lehet az egész "rémisztgetés"- persze az biztos, hogy nem árt rá tanulni, de ha van az embernek valamicske sütnivalója akkor megoldható a dolog.
mint szokták mondani, erre is igaz, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!