Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Egyest kaptam. Életemben...

Egyest kaptam. Életemben először. Borzalmasan érzem most magam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem azért tanultam évekig, hogy most egy jelentéktelen egyessel bukjam az év végi jegyemet, ami számít a továbbtanuláshoz... Nem hiszem el. Semmit nem tudtam. A másik, ami aggaszt, hogy most elvesztettem a tiszteletet, mert én voltam eddig a legjobb németes az osztályban, aki sosem kapott ötösnél rosszabbat. Most meg kimentem felelni és egyest kaptam.... Megőrülök a gondolattól. Mit tegyek, hogyan küzdjem le ezt a frusztrációt? Úgy értem, elcsesztem mindent... Rohadtul nem hiszem el, hogy ezt történt velem. Légysziiii írjatok valami nyugtató dolgot!!! Köszkee
2013. okt. 16. 21:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Most kezdődött az év, van időd kijavítani, év végéig. Addig tanulj szorgalmasan Németből, és, ha minden jól megy, több 1-est nem fogsz kapni! ;)
2013. okt. 16. 21:16
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

nem dőlt össze a világ! Senki nem tökéletes, nem vagyunk robotok. A tiszteletet pedig ezzel nem vesztetted el.

Csak EMBER vagy. Aki néha téved, hibázik. Ez nem von le semmit az értékedből!

2013. okt. 16. 21:18
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Egy jegyen - legalábbis egy ilyenen - nem múlik semmi. Túléled szépen. Ha ennyitől kiborulsz, mi lesz veled később? Gimiben, fősulin? Egymás után fognak érni a pofáraesések, jobb ha megedződsz.
2013. okt. 16. 21:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer minden normális ember átesik ezen. Hidd el, nem ezen az egy jegyen fog múlni, hogy mit érsz el az életben. ;-)

Nekem még régen nagypapám mondta, hogy az nem is igazi diák, akinek nem volt életében legalább egy egyese.

Ettől te nem lettél kevesebb, nem lettél rosszabb, csak rossz napod volt, ennyi. Legalább ebből is látszik, hogy ember vagy, és nem egy stréber tanulógép, aki csak benyalta magát a tanárnéninél.

Hidd el, midnenki hibázik, midenkinek vannak rossz napjai. Ettől még nem ér az ember kevesebbet. Elvégre emberek vagyunk, és nem robotok, nem?

2013. okt. 16. 21:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, én annyi egyest kaptam annak idején németből te jó ég.. nekem volt a legrosszabb átlagom (3,1 - 3,3) mégis csak nekem lett meg a DSD meg egy másik lánynak. És a DSD Németországban is elismert nyelvvizsga, míg az államival nem érsz semmit.

Nem vagyok rá büszke, nem is nagyképűségből mondom, csak 1 db. karótól nem fog veszélybe kerülni a nyelvvizsgád, érettségi akármi...

És persze nem is azért mondtam, hogy nyugodtan szarj mindenre, mert én csak lustaságból gyűjtöttem ezeket. Dolgozataim mind jók lettek, csak házikat nem csináltam soha és abból gyűjtögettem szépen.

2013. okt. 16. 21:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg túltenni magad ezen az ügyön. Tudod hány elégtelen osztályzatot kaptam tanulmányaim során humán tárgyakból?! Megszámolni se tudom. Gimnázium utolsó évében félévkor meg akart buktatni a tanárom irodalomból. Pedig szeretek olvasni, de a szépirodalom valamiért nem tartozik a kedvenceim közé. Szerencsére a reál tárgyakhoz jó érzékem van.

Ezek ellenére két mérnöki diplomám van, egy multinál vagyok mérnökségi csoportvezető, pedig még nem töltöttem be a harmincadik életévemet.

Szóval fel a fejjel, nem történt semmi.

2013. okt. 16. 21:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha csupa ötösöd van, egy db egyes nem fogja lehúzni az átlagod.
2013. okt. 16. 22:17
 8/12 A kérdező kommentje:
#3 már gimis vagyok. Tizenegyedikes.
2013. okt. 17. 14:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Na akkor épp itt volt az ideje egy egyesnek. :D Amúgy tényleg ne törődj vele, ettől még a legjobb németes maradsz, mindenkinek lehet egy rossz napja. Tudom, milyen rossz ez, velem is ez volt, kialakul az emberről egy kép, hogy csak ötöst kaphat, aztán már a négyesnél is csodálkozik mindenki, hát még rosszabbnál. De el fogják felejteni, ha ezután nem leszel kettes tanuló, ugyanúgy a legjobb maradsz az osztály és a tanár szemében is (tapasztalat). :)

A jegyedet pedig hacsak nem hülye a tanár, nem fogja befolyásolni, még a félévit se. Ha sok dogát írtok, az átlagod is simán jó lesz, de ha még az nem is, a tanárok eltérnek tőle, ha látják hogy tiszta ötös vagy, csak egy rossz jegy zavar be. Év végére pedig biztos meglesz az ötös, hidd el.

Vedd kicsit lazábban, azon nem érdemes stresszelni, amin már nem tudsz változtatni. Tanulj belőle, legközelebb tegyél meg mindent, hogy jó legyen, de most ezen már ne rágódj. Egyetemen ugyanis ezzel a hozzáállással nehéz dolgod lesz (szintén tapasztalat sajnos), sok stressztől megkíméled magad, ha most változtatsz. :)

2013. okt. 17. 22:01
 10/12 anonim válasza:
Ne stresszeld magad miatta, vedd úgy hogy meg sem történt. (Persze nem úgy értem hogy ezért romoljanak a jó jegyeid). Minden kitnő tanuló jegyeibe becsúszik minimum egy 1-es. Lépj túl rajta. Megtörtént, megtörtént.Nem ettől fog függeni az életed :)
2019. máj. 13. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!