Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ti hogyan szoktátok otthon...

Ti hogyan szoktátok otthon tálalni a tényt, hogy az ellenőrzőtökben egy szaktanári figyelmeztetés kandikál a külvilágra?

Figyelt kérdés
Nem akarom, hogy a muterom jelenetet rendezzen.
2013. szept. 29. 01:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

A csajom terhes dolog jó ötlet. :D

Akik meg szóvá tették, hogy a nyelv érettségitantárgy, és kell belőle nyelvvizsga is, elmondom, hogy a mi iskolánkban 2 nyelvet oktatnak. Nekem angol az első, és német a második. Németet azért szarom le ennyire, mert szent meggyőződésem, hogy azt nem lehet megtanulni. Mondjuk lehet, hogy a tanár szar, lehet, hogy a hozzáállásom, nem tudom. Mindenesetre, még amikor odafigyeltem, akkor is tök homály volt minden, amit mondott.

Angolból nincsenek ilyen gondjaim, 10.-ben tettem sikeres középfokú nyelvvizsgát, tavaly eresztettem egy előrehozott érettségit is, ami 96%-os lett. És szerintem a való életben se lehet gond, mert Németországban, meg Közép-Európában is már (szinte) mindenki beszél angolul.

2013. szept. 29. 10:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Guten Morgen! :)

Attól függ melyik terület ám: én is az angolt részesítettem mindig előnyben, abból is szereztem még középiskolában felsőfokút. De ha műszaki területen akarsz elhelyezkedni Magyarországon, akkor bizony szinte muss Deutsch sprechen.

És nem is a papír a fontos, mert nekem is van középfokú, dehát elfelejtettem azóta mindent - és emiatt csúsztam le egy jobb állásról, aminél nem kellett volna műszakozni, hanem szépen hétfő-péntek, 08:00-16:30... Úgyhogy ha unatkozom előveszek valami kis német szövegecskét, olvasgatom, hátha ragad. Már csak azért is, mert utálok korán kelni, hogy 05:50-re beérjek melóba. :)

Szóval ne szard le, látványosan meg semmiképpen. Főleg hogy a leírtak alapján akár értelmes gyerek is lehetsz.

2013. szept. 29. 13:32
 13/16 A kérdező kommentje:

Hogy értelmes gyerek vagyok-e azt nem tudom, annak tartom magamat, aztán persze lehet, hogy csak beképzelt vagyok. Az angolt nem felejtem el, direkt folyamatosan gyakorlok, angol nyelvű könyveket olvasok, angolul nézek minden filmet angol felirattal, stb.

Az igazság az, hogy fején találtad a szöget, mert műszaki területen szeretnék majd elhelyezkedni. Például valami mérnöki pályán, vagy technikusnak. Azt mondod, hogy német nyelvtudás nélkül rám fogják csukni az ajtót?

2013. szept. 29. 15:57
 14/16 anonim ***** válasza:
Szó szerint rád fogják csukni.Ha a németeknél ,osztrákoknál akarsz dolgozni hiába fogsz angolul beszélni a kutya nem fog szólni hozzád hidd el,én kinnt dolgoztam,volt olyan hogy tudott a csávó angolul és mégse szólalt meg,és kinnt elvárják ha kimész oda az ottani nyelvet tanuld meg ne a másét.Egyébként nem nehéz megtanulni mivel nem agy sebész leszel ezért a sima alap mondatokat is megértik nem kell itt túlragozni a dolgot,és a CNC-seket még most is nagyon keresik ott.
2013. szept. 29. 21:53
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha tetszik, ha nem, az európai iparban néhány példától eltekintve (pl. japán cégek, esetleg egyéb elektronikai cégek) a németek dominálnak. Nézd meg a gépgyártást például.

Szóval egy elfogadható és használható német nyelvtudás, főleg ha szakmai, bizony nagyot dob a felvételi esélyeiden.

Legyek őszinte? Az Audiban dolgozom, vannak olyan emberek, akik gyenge közepes alatt van a tudása a saját szakmájában, de a jó némettel előbbre jut, mint aki profi, de nem beszéli a németet.

Szóval ich bitte Dich um Entschuldigung hogy kiábrándítalak, de bizony a sváb barátaink uralják az ipart, nem az ángélusok. Vannak angol cégek, de sokkal kisebb számban, illetve kevésbé terjeszkednek/bővítenek - sokkal kisebb az esélyed ott helyet találni.

2013. szept. 29. 22:10
 16/16 anonim ***** válasza:
3: Nem lehetett egy komoly iskola...
2013. szept. 30. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!