Tanárok, hozzátok szól a kérdésem! Ti hogyan viszonyultok a diákok felétek mutatott rajongásához, "szerelméhez"?
Itt főleg a szerelemre gondolok. Sokat halljuk, hogy a diákok "szerelmesek" lesznek tanárukba. Fiatal lányok tanárnőik felé érezni vélt "szerelmükről". Itt is olvashattunk már ilyen megosztó kérdéseket tőlük.
Engem a ti szempontotok érdekel nagyon. A szerelmet azért írtam idézőjelben, mert ez az erőteljes érzés legtöbb esetben rajongás, ideál keresése, megtalálása. Természetesen megtörténik az is, amikor igaz szerelem jön létre, de ez ritkább. Az érdekelne, hogy ti mennyiben "viszonozzátok" ezeket a dolgokat? Pontosan mit vált ki bennetek egy ilyen erőteljes rajongás egy diák részéről?
Megtörténik, amikor ti is szerelembe estek, vagy egyáltalán vonzalmat éreztek diákjaitok iránt? Ha igen, "meddig mentek el"? Van olyan, aki felvállalta ezt?
Főleg a leszbikus vonatkozású történetekre lennék kíváncsi, de minden tanári véleményt szívesen fogadok. Remélem, vagytok errefelé, és válaszoltok :)
Köszönöm
Negatív szándékú válaszadóknak üzenem: mielőtt válaszolnátok, gondolkodjatok el azon, milyen lenne tanárnak lenni. Köszönöm.
Bár régi kérdés, de attól én leírom a tapasztalataimat.:)
16 éves lány vagyok, 9.-ben teljesen új volt a tanári kar, mert ugye akkor kerültem középsuliba. Az egyik tanár már az első napon sem volt szimpatikus, a folyamatos genyóskodása pedig fokozta ezt az egészet. Egészen olyan 10. osztályig, amikor rájöttem, hogy az ő „utálása” egészen egyszerűen átcsapott egyfajta vonzalomba. Tipikusan az a fiatal tanár, aki tisztában van azzal, hogy ő egyébként milyen jól néz ki, és azt is tudta, hogy ezzel a viselkedéssel előbb-utóbb eléri ezt. Nem tudom miért jó ez neki, mert ő amúgy egész 10. osztályban célzott rá, hogy nekem bejön, stb., ő is dicsérgetett engem, de soha nem tudtam eldönteni, hogy ez gúnyolódás vagy tényleg bók. Amikor pedig rákérdeztem, akkor mindig azt mondta, hogy persze, hogy bók, ő nem gúnyolódik. Na, mindegy, ez nem is lényeg. Az egészben csak az a legértetlenebb számomra, hogy mire jó ez egynémelyik tanárnak? Miért jó játszadozni velünk, naiv diákokkal? Mert igen, ő a saját korosztályában is megkaphatna bárkit (nem túlzok), és 10. végére lett is barátnője, akivel máig együtt van, de még ezek után sem hagyta abba teljes mértékben a piszkálódást. Ő mindig rám mosolygott, még olykor kacsingatott is. Persze, én ezt próbáltam magamban elnyomni, pláne azért, hogy ő ne vegye észre, de ő sem hülye. Egyébként azóta elköltöztünk, így más suliba járok.:)
Elnézést a hosszú történetért, de én is kíváncsi lennék hús-vér tanárok véleményére, ők is csinálnak ilyesmit, esetleg elítélik? Egyébként szerintem is nagyon jó kérdés, remélem azért még kapsz választ, nem csak tőlem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!