Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért ciki az, ha valaki tanul?

Miért ciki az, ha valaki tanul?

Figyelt kérdés
Azt tapasztalom, hogy az a menő, ha évvégén hajtani kell a kettesért..miért?
2013. szept. 10. 13:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Gondolom általánosba jársz, mert jó tanulóként olyan középiskolába járnál, ahol hozzád hasonlók vannak.

Szóval ezt az 1-2-3 évet még bírd ki.:)

Szerencsére én a környékünkön egyébként nem tapasztalom ezt a hozzáállást.

2013. szept. 10. 14:22
 12/20 anonim ***** válasza:
És kit érdekel mit mondanak?persze ne legyél stréber de pl gimibe nem bukdácsolni járunk,hanem tanulni.nálunk inkább a nagyon hülyéket nézik ki,persze van olyan osztály ahol bukottak vannak,na de ôket meg kell nézni milyenek...
2013. szept. 10. 15:18
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Középiskolába járok, végzős vagyok. Az osztály nagyrésze ilyen "menő" emberekből áll, de szerencsére vannak normálisak is, Olyanok is, akik nem a 2-es szintre hajtanak.
2013. szept. 10. 17:39
 14/20 anonim ***** válasza:

Egyetértve az előző válaszolókkal, még hozzátenném azt, hogy olyan éveket élünk, amikor egy államnak és közben világ gazdaságnak az az érdeke, hogy minél alacsonyabb szintű legyen egy nép, minimálisat spóroljon és akkor könnyebben irányíthatóbb lesz és még csak rá sem ébred.

Anno szüleink ráeszméltek a 70-80-as években, hogy a tanulással érik el a jobb életminőséget, lehetőleg jó állásokkal, magabiztosabb és sokkal edzettebb hozzáállással. Egy 20. század eleji filozófus aztírta egyszer: Tanulás = Szabadság, s ez minden értelemben igaz. Körülöttem is sok ilyen fiatal volt régebben is, sőt még többen az olyanok, akik az egyetemre pusztán csak azért jártak, hogy a kellő jelenlétük, jó jegyük legyen meg. Nah, mostanára ezeknek a nagyrésze szintén gyári munkás .... Az élet mindig oda sodorja az embereket, ahova azok valóak.

2013. szept. 10. 17:40
 15/20 anonim ***** válasza:
az utolsó válaszolónak tökéletesen igaza van..de egyenlőre még mindig jobb itt a helyzet mint az USA-ban,ott aztán tényleg próbálnak minél alacsonyabb színvonalat nyújtani,hogy ne vegyék észre ami ott megy..és be is válik,az emberek örülnek hogy van kaja,munka és több nem is kell nekik.
2013. szept. 10. 21:02
 16/20 anonim válasza:
Azzal egyet értek hogy a tanulás szép és jó dolog és mint írtam már fontos hogy megalapozzuk a jövőnket de álljunk már meg egy pillára...azért ne nézzük már le a szakmunkásokat sem.Értem én ezalatt a jó szakembereket akik értik a szakmájukat.Nem lehet mindenki vezető...a másik meg hogy nem mindneki teheti meg hogy 24-25 éves koráig tanuljon.Manapság amúgy éppen azzal van a baj hogy a főiskolák egyetemek ontják magukból a diplomás "szakembereket" akik igazából a bebiflázott tételeken és bemagolt tankönyveken kívül semmilyne életbeli reális tapasztalattal nem rendelkeznek és nagy százalékuk még csak nem is a szakmájában helyezkedik el...sőőőt van hogy homlok egyenest másba kezd.Szóval önmagában semmit sme jelent.Fontos a leleményesség, tehetség valamiben,céltudatosság és a józan paraszt ész.
2013. szept. 11. 11:44
 17/20 _Jessy_ ***** válasza:

# 16

Ez igaz, de tanulni akkor is kell. Nem feltétlenül egyetemen/főiskolán, lehet az szakképző is. Vagy ha az sem, akkor legalább az érettségin menj át normális jegyekkel, különben nem sok hely lesz, ahol el tudsz helyezkedni.

2013. szept. 11. 12:51
 18/20 anonim ***** válasza:

Igen, az utolsó kettőnek is nagyon igaza van, mint a többieknek is.

Egy idegen nyelvet egy XXI. századi európai embernek már mindenképpen beszélnie kell min. az alapokat, mondatalkotás, illetve a szakmájában is, illetve a modern technológiákkal tisztában kell lenni úgy a folyamatosan újuló gyári gépek területén, mint számítógép szempontból is, ezutóbbinál legalább egy alapismeret kell legyen, illetve kezdő internet felhasználási képességek. Mindezeket az ismereteket egy akármilyen szakmunkás kisebb kurzusokon sajátíthatja el, amelyek vagy minimális költségekkel, vagy pedig ingyenesen is elérhetőek, sokszor családon belül, csak AKARNI KELL. Nem azt mondom, hogy minden szakmunkás tablet-el és okostelefonnal rohangáljon, csak azért ki lehet a gyereket szedni a gép elől (főleg ha játszik rajta vagy társkeresőzik :P) és megkérni hetente 1-2 alkalommal, hogy mutasson meg minimális kezelési dolgokat.

A magyarországi gyáraknak a min. 90%-a külföldi befektetésűek és valahogyan kommunikálni kell velük, illetve előrejutási lehetőségek is sokkal könnyebben megnyílnak így.

Ugyanakkor az is sokkal jobban mutat, ha pl. egy buszjegyet külföldön a legegyszerűbb magyar is angolul kér és nem magyarul ... Sajnos már láttam érdekes példákat, eléggé akadályozva mindenkit :).

2013. szept. 11. 13:28
 19/20 anonim válasza:
Egyetértek minden válaszolóval.Szerintem később majd megbánják hogy nem tanultak azok akik piszkáltak és csak mert nekik nem megy mert lusták vagy gyengébbek értelmi szinten csak irigykednek rád.Ne is törődj velük inkább legyél jó tanuló és vidd valamire az életedre.
2013. szept. 11. 21:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Minden szülő ezt kellene tanítsa a gyermekének, így van.
2013. szept. 11. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!