Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit csinálhatok, hogy ne...

Mit csinálhatok, hogy ne nézzenek le? SÜRGŐS!

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy erősen szorongok,erről van is papírom,és szedek is gyógyszert...A suliban folyton engem cukkolnak,mert,hogy jól tanulok,szemüveges vagyok,csendes vagyok és,hogy nem vagyok benne semmilyen rosszban...Ezért engem folyton cukkolnak,lökdösnek,ütögetnek és bántalmaznak,a szüleimnek nem szólhatok,mert akkor még rosszabb lesz :(

Ti mit tennétek,hogy ne nézzenek le engem és ne viselkedjenek így velem?

2013. aug. 30. 15:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Akár hiszed akár nem, egy évig ilyen helyzetben voltam, de teljesen ugyanígy.

Ezután elmentünk anyuval szemészetre, ahol elmondták hogy kontaktlencsét is hordhatok, illetve már a szemüveg se mannyira szükséges. De ha szemüveges vagy az sem baj!

Megkértem anyukámat, hogy menjünk el, és vásároljuk be együtt, legyen új stílusom. Kicsit "nagylányosabb". Majd bejelentkeztünk fodrász és kozmetikushoz is. Mindent megpróbáltam egy pciit megváltoztatni magamon, és kicsit több önbizalmam lett.

Ezután nagy levegő, és bátorság.. odamentem a "menőkhöz" és leálltam velük beszélni. Kedvesek voltak, mert látták rajtam, hogy igenis megtudok változni, és van önbizalmam! Azóta is velük vagyok, és rettentő jól érzem magam, új ember lettem ;)

Szóval.. ha megfogadod a tanácsom, a helyzeted amit átéltem én is, nagyon gáz.. de ha belegondolsz enné legrosszabb úgy se lesz, szóval próba-szerencse alapon, te is próbálj barátkozni olyanokkal akikkel eddig nem mertél, és ne félj a bukástól, mert az is csak tanulság lehet!

Egyszer élünk, de ha nem merünk semmit kipróbálni, akkor nem is élünk igazán.!

Nem kell belemenni a rossz dolgokba, de a változatosság nem rossz dolog!

2013. aug. 30. 15:40
 2/5 anonim ***** válasza:

az is egy megoldás, hogy felvállalod magad. azt, hogy te jó tanulsz, mert érdekel a matek, a fizika, mert te látod, hogy mi a szép ebben. és vannak terveid ezzel. szóval ha nem pironkodnál azért, hogy jól tanulsz és csendes vagy, hanem ha szilárdan állnál ebben a dologban, mint akit nem lehet megingatni. ha ezt el tudod érni, akkor lesz honnan vissza válaszolnod, mert fogod tudni védeni a saját életformádat, ami kétségkívül más mint az övéké.

de ehhez neked magadnak tudnod kell, hogy miért így élsz. tudnod kell miért tanulsz jól. ha azért mert anyu azt mondta vagy mert az iskola ezt várja el, akkor nem csoda, hogy cikiznek. szóval gondold végig ki vagy te és miért ilyen vagy. ezt fogalmazd meg. ha nem tetszik, akkor lásd amit #1 írt, változz. ha viszont teszik, akkor szilárdan védd ezt a dolgot.

2013. aug. 30. 15:51
 3/5 anonim válasza:

bántalmaznak?

szerintem inkább szólj a szüleidnek, és én a helyedben felvállalnám, hogy jól tanulok stb. stb.

ja, és véleményem szerint ne csináld azt, amit a legelső válaszoló mondott, mert a "menők" ha már amúgy is szemetek lesznek, nem biztos, hogy változni fog, ha felturbózod magad. amúgy, vannak barátaid??

2013. szept. 21. 11:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen,bántalmaznak... :( Nem,nincsenek barátaim....
2013. szept. 23. 18:01
 5/5 anonim ***** válasza:

esetleg próbálj beszélni valamelyikükkel. NÉGYSZEMKÖZT. általában szemtől szembe az emberek normálisabbak. ha ők többen vannak, akkor valószínűleg nincs esélyed egy normális beszélgetésre

szóval esetleg annak, aki a legnagyobb barom, meséld el, hogy neked ez nagyon rossz így. rosszul érzed magad. és kérdezd meg szerinte mit csinálj, hogy javuljon a helyzeted. ő mit tenne a helyedben. ha sikerül erről kicsit beszélni vele. akkor neki sokkal nehezebb lesz utána szemétkedni veled, mert azt akivel beszélgettünk, tanácsot adtunk neki, nem szívesen bánjuk utána. szóval a lényeg, hogy ne lecseszd, ne szemrehányást tegyél, hanem csak mond el a helyezted és hogy szerinte mit kéne.

csak egy ötlet. kell hozzá némi bátorság. lehet nem jön be. de szerintem működhet.

2013. szept. 24. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!