Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szeretnék tanulni hatékonyan...

Szeretnék tanulni hatékonyan tippek?

Figyelt kérdés

2013. aug. 25. 18:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Olvasd hangosan a szöveget, közben járkálj fel alá. Érdekeljen az amit olvasol, és próbáld megérte, megtalálni az összefüggéseket. Időnként ismételj.
2013. aug. 25. 18:34
 2/8 anonim válasza:
Ajánlom a Funside Balaton tanulásfejlesztés tábort :)
2013. aug. 25. 19:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Használd a feneked. Azaz ülj le, tedd oda magad komolyan. Minden mást kapcsolj ki, mert az nem tanulás, hogy elolvasol 2 sort, majd facebookozol. Ne úgy fogj hozzá, hogy milyen sok van, soha nem tudod befejezni, mekkora nagy baromság, hanem próbálj valami érdekeset keresni minden leckében. Szerintem nem fontos, hogy fel-alá járkálj, nekem kissé fura. Lehet csak azért, mert mindig ülve tanulok.
2013. aug. 25. 19:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Én se szoktam járkálni, de másoknak bejött a dolog, ezért javasoltam. Én is ülve tanultam mindig.
2013. aug. 25. 19:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Kétszer hangosan olvasd el a tananyagot. Próbáld értelmezni. Ha nem megy megy olvasd el újra lassabban. Emeld ki a lényeget/ vagy lényeges kulcsszavakat a szövegből. Esetleg írj róla kis vázlatot.
2013. aug. 25. 19:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem személy szerint az vált be, hogy 2-szer elolvastam hangosan az adott leckét, majd magamnak felmondtam, vagy a szüleimnek, addig amíg biztos nem voltam magamba, és a végén pedig már élveztem, éld bele magad.. például a töriben nagyon bele lehet:D :)
2013. aug. 25. 20:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nálam az érdekeljen dolog nem jön be, mert kicsit sem érdekel a magyar, töri...
2013. aug. 25. 21:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Én vázlatokat szoktam készíteni, főleg, ha nagyobb anyagrészeket kell megtanulni. Tényleg nagyon leminimalizálva vázlatolom ki, 1-2 szót, kifejezést, és minden ilyen fogalomnál elolvasom a füzetemben az ahhoz tartozó dolgokat, és külön-külön tanulom meg. A végén már elég ránézni 1-1 kulcsszóra, és az alapján az egész anyagot fel tudom mondani, végül pedig már a vázlat sem kell. (Ezeket a vázlatokat külön mappában őrzöm, jó lesz a vizsgára készülve).

Nekem az is bejött, ha van valaki, akinek felmondhatom az anyagot, nem kell, hogy segítsen, csak ne a falnak beszéljek. Ez általában a barátom vagy éppen egy plüssmaci.

Észrevettem magamon, hogyha este, lefekvés előtt is átolvasom, még jobban "bevésődik".

Amikor idegen nyelven tanulok, szókártyákat írok, egyik felén magyarul, a másik felén az adott nyelven van leírva a szó, így gyakorlom unalmas perceimben.

Elég gyorsan lankad a figyelmem, ezért huzamosabb ideig sosem tanulok. 20-30 percenként leállok egy kicsit, iszok egy teát vagy ilyesmi és utána folytatom.

Nekem ezek jöttek be, remélem lesz valami, amit te is tudsz hasznosítani.

2013. aug. 26. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!